Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα του τουρισμού

η-ελλάδα-κερδίζει-το-στοίχημα-του-τουρ-891084

Ο ελληνικός τουρισμός φαίνεται ότι κερδίζει το φετινό στοίχημα.

Πλέον, ο στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ώστε τα αποτελέσματα να είναι ακόμη καλύτερα, δεδομένων των προκρατήσεων που γίνονται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο τουρισμός παραμένει τελικά το «βαρύ πυροβολικό» της οικονομίας, καθώς η συνεισφορά του στο ΑΕΠ ανέρχεται στο 25%.

Οι υψηλές προσδοκίες για το σύνολο του έτους, αν και ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και σπαρμένος με νάρκες, φαίνεται ότι θα ευοδωθούν.

Με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, οι αρμόδιοι του χώρου οδηγούνται αβίαστα στο συμπέρασμα, πως αν μη τι άλλο, τα έσοδα θα κινηθούν σε κατά πολύ υψηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα περσινά.

Το όφελος, αν επιβεβαιωθούν οι αρχικές αισιόδοξες εκτιμήσεις, θα είναι διπλό, σύμφωνα με τους αναλυτές. Από την μία πλευρά, η ελληνική οικονομία θα διατηρήσει το θετικό πρόσημο σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που το διεθνές περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ασταθές. Ταυτόχρονα, μέσα σε αυτό το περιβάλλον δεν θα χρειαστεί να βάλλει γερά το χέρι στην τσέπη για την στήριξη ευάλωτων και μη νοικοκυριών, απέναντι στον πληθωρισμό που καλπάζει.

Το μεγάλο στοίχημα και το κλειδί για την όλη υπόθεση είναι η μεγέθυνση του τουρισμού να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των στόχων που έχουν τεθεί. Με βάση την εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα θα είναι περίπου 14,5 δισ. ευρώ και θα αντιπροσωπεύουν το 80% αυτών του 2019, ξεπερνώντας κατά 3,5 δισ. τα αντίστοιχα περσινά έσοδα.

Ο κρυφός στόχος όλων, όμως, είναι τα τουριστικά έσοδα να φτάσουν ή και να υπερβούν τα 18,2 δισ. ευρώ που ήταν το 2019. Φιλόδοξος στόχος, αλλά όχι ανέφικτος.

Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, όλοι όσοι εμπλέκονται με τον τουρισμό δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να προστατεύσουν την αξιοπιστία της χώρας και να συμβάλλουν στο να κερδίζει η Ελλάδα διεθνή αναγνώριση στην παγκόσμια αγορά ως ασφαλής και προσιτός τουριστικός προορισμός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου