Το στοίχημα του Αυγούστου και εμείς

το-στοίχημα-του-αυγούστου-και-εμείς-853482

Η νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας λόγω της μετάλλαξης «Ο», αναμφισβήτητα μονοπωλεί το ενδιαφέρον του δημοσίου διαλόγου.

Αναφορικά με την πανδημία η περίοδος που διανύουμε σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι δύσκολη.

O Ιούλιος έκλεισε με μία σημαντική διασπορά σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας, η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, αυτή δηλαδή που ήδη διανύουμε, είναι καθοριστική για την πορεία της επιδημίας, καθώς αναμένεται να διαφανεί κατά πόσο ο ρυθμός αύξησης θα διατηρηθεί και κατά πόσο θα αυξηθούν οι νέες εστίες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Ιδιαίτερα θετικό θεωρείται το γεγονός, ότι εξακολουθούν να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα οι νοσηλείες.

Προκειμένου όμως να αποφύγουμε τα χειρότερα, θα πρέπει να λαμβάνονται ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα, κυρίως στη λογική να γίνει συνείδηση σε όλους ότι και το φετινό καλοκαίρι δεν επιτρέπεται χαλάρωση και ότι ο ιός είναι εδώ.

Είναι απόλυτα αναγκαίο η επιδημία να είναι περιορισμένη όταν τελειώσουν οι καλοκαιρινές διακοπές ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος ενός ακόμη κύματος το φθινόπωρο.

Για αυτό και ο Αύγουστος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος.

Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους αυτή τη στιγμή διαπιστώνεται ότι συντηρείται η αυξητική τάση ειδικά στα αστικά κέντρα, ενώ παράλληλα παραμένουν και οι εστίες σε άλλες περιοχές της χώρας.

Για αυτό και παίζει σημαντικό ρόλο η μετακίνηση του πληθυσμού λόγω των καλοκαιρινών διακοπών και ιδιαίτερα η χαλαρότητα που έχουμε αυτή την περίοδο. Μία χαλαρότητα την οποία πρέπει να ξέρουμε ότι αν συνεχιστεί, σίγουρα δεν θα μας βγει σε καλό.

Να μην έχουμε μια οπισθοχώρηση επιδημιολογική που θα μας αναγκάσει σύντομα να επανεξετάσουμε τα μέτρα και να τα επαναφέρουμε, αλλά αν χρειαστεί θα συμβεί και αυτό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου