Η πανδημία καλά κρατεί

η-πανδημία-καλά-κρατεί-854592

Ας ελπίσουμε ότι καθώς πλησιάζουμε στον 15αύγουστο και στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα δεν θα χειροτερέψει

Το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν ελάχιστα μειωθεί τα κρούσματα κορονοϊού δεν σημαίνει ότι η πανδημία φτάνει στο τέλος της.

Το αποδεικνύουν άλλωστε τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα οποία οι μολύνσεις είναι πάρα πολλές, η διασπορά στα ύψη, ειδικά στους τουριστικούς προορισμούς όπου ο κορονοϊός θερίζει.

Αναμενόμενο θα πει κανείς. Αρκεί να μην το πληρώσουμε ακριβά αργότερα. Με τους επιστήμονες να προειδοποιούν από τώρα ότι το Φθινόπωρο θα είναι δύσκολο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό. Οι νέες μεταλλάξεις που διαρκώς εμφανίζονται επιβεβαιώνουν ότι η πανδημία είναι εδώ και ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα νέου τύπου εμβόλια που θα μπορούν να θωρακίσουν ακόμη περισσότερο τον ανθρώπινο οργανισμό από τον φονικό ιό.

Οι πολίτες αυτό που οφείλουν να κάνουν με υπευθυνότητα είναι να ακούνε τις συστάσεις και τις οδηγίες των ειδικών. Οπερ σημαίνει ότι ναι μεν θα πρέπει να απολαύσουμε το καλοκαίρι, τηρώντας όμως έστω στο ελάχιστο τους κανόνες ατομικής προστασίας και τα μέτρα που πρέπει, ώστε να μην συμβάλλουμε στην αύξηση της μεταδοτικότητας.

Η χρήση της μάσκας έστω στους εσωτερικούς χώρους είναι ένα θέμα που σίγουρα θα μας απασχολήσει από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με όσα τουλάχιστον λένε οι ειδικοί.

Πάντως, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα το 6ο κύμα της πανδημίας εξελίσσεται τα νησιά και στα τουριστικά θέρετρα, καθώς ο συνωστισμός είναι μεγάλος και τα μέτρα υποτυπώδη, όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι αρμόδιοι.

Ας ελπίσουμε ότι καθώς πλησιάζουμε στον 15αύγουστο και στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα δεν θα χειροτερέψει.

Η επίτευξη του στόχου της αποκλιμάκωσης δυστυχώς έχει γίνει με λάθος τρόπο μέχρι σήμερα και αυτό το πληρώνουμε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου