ΤΟΠΙΚΑ

Eγκατέλειψαν στη μέση τον εμβολιασμό στη Μαγνησία

eγκατέλειψαν-στη-μέση-τον-εμβολιασμό-σ-895664

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι γιατροί που είναι υπεύθυνοι του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς βλέπουν να έχουν ατονήσει πλήρως τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ένα σημαντικό κομμάτι του γενικού πληθυσμού εγκατάλειψε το πρόγραμμα στη μέση, καθώς δεν προσήλθε να κάνει την τρίτη δόση.

Συνολικά 43.574 άτομα απέφυγαν να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση, μολονότι οι γιατροί έχουν πολλάκις επισημάνει ότι είναι επιβεβλημένη, για την πλήρη θωράκιση του οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την επίσημη πλατφόρμα emvolio.gov.gr στη χερσαία Μαγνησία από την έναρξη του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 357.261 εμβολιασμοί, με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 142.847 άτομα, τη δεύτερη δόση έχουν ολοκληρώσει 140.019 πολίτες, ενώ και την τρίτη δόση έκαναν 103.122 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι 39.725 άτομα επέλεξαν να μην «τσιμπηθούν» για τρίτη φορά, ρισκάροντας να κολλήσουν τον ιό ή να επαναμολυνθούν.

Στις Β. Σποράδες η εικόνα αναφορικά με το πρόγραμμα «Ελευθερία» έχει ως εξής: Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 27.587 εμβολιασμοί, από τους οποίους οι 11.078 αφορούν στην πρώτη δόση, 10.847 και στη δεύτερη δόση, ενώ τον εμβολιασμό ολοκλήρωσαν οι 7.224. Δηλαδή, 3.854 πολίτες στα νησιά των Β. Σποράδων παρ’ ότι είχαν τη δυνατότητα απέφυγαν να εμβολιαστούν τρίτη φορά.

«Ο εμβολιασμός δεν είναι καταναγκαστικό μέτρο, όμως οι πολίτες που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση πρέπει να γνωρίζουν ότι παραμένουν ευάλωτοι στον ιό», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χαράλαμπος Μάνδρος, επικεφαλής των κλινικών κορονοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου.

«Μπορεί οι άνθρωποι που νοσούν πλέον από κορονοϊό να είναι λιγότεροι και ακόμη πιο λίγοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης, όμως ο εμβολιασμός πρέπει να ολοκληρώνεται. Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η δημόσια συζήτηση για την αναγκαιότητα ή όχι τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο Αχιλλοπούλειο πλέον το τελευταίο διάστημα οι νοσηλείες ασθενών είναι ελάχιστες, όμως οι ανοιχτές κλίνες παραμένουν, διότι η εντολή του υπουργείου Υγείας για επιφυλακή παραμένει.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος άλλωστε έδειξε ότι η γενικότερη χαλάρωση μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει αύξηση κρουσμάτων και θετικότητας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου