ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφει… η «Λευκή Νύχτα» στην εμπορική αγορά του Βόλου

επιστρέφει-η-λευκή-νύχτα-στην-εμπο-899817

Ο πετυχημένος θεσμός «Λευκή Νύχτα», που μέχρι το 2019 συνέβαλε σημαντικά στην τόνωση των τζίρων στην εμπορική αγορά του Βόλου, επιστρέφει μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Ο εμπορικός κόσμος έχει αρχίσει ήδη να προετοιμάζεται, ενώ η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό σύντομα αναμένεται να ανακοινώσει το πρόγραμμα δράσεων.

Ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναφέρουν πως ο Εμπορικός Σύλλογος προσανατολίζεται να διοργανώσει τη «Λευκή Νύχτα» στις 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή. Η Παρασκευή θεωρείται η ιδανικότερη μέρα για μία τέτοια δράση, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση που έχει γίνει, αλλά και όπως δείχνει η εμπειρία της διοργάνωσης από τα προηγούμενα χρόνια.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει σχεδόν «κλειδώσει», όμως, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, καθώς πρέπει να οριστικοποιηθούν μία σειρά από events που θα πραγματοποιηθούν εκείνη την ημέρα, σε διάφορα σημεία της εμπορικής αγοράς, για να τονώσουν την ψυχολογία των καταναλωτών.

Ο εμπορικός κόσμος προσδοκά βάσιμα ότι εκείνη την ημέρα οι τζίροι στις εμπορικές επιχειρήσεις μπορεί να αυξηθούν σημαντικά. Η πεποίθησή τους αυτή εδράζεται σε στοιχεία του 2019, σύμφωνα με τα οποία οι τζίροι είχαν «πετάξει» προς τα πάνω κατά 30% τουλάχιστον, ποσοστό στο οποίο συνέβαλλαν κατά πολύ οι Βολιώτες καταναλωτές, αλλά και επισκέπτες από την ενδοχώρα της Θεσσαλίας που επισκέφτηκαν την εμπορική αγορά του Βόλου και έκαναν τα ψώνια τους.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «υπό προϋποθέσεις αυτό μπορεί να επαναληφθεί και φέτος» για αυτό και βλέπουν τη «Λευκή Νύχτα» ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν ανάσα… τα ταμεία των επιχειρήσεων.

Για τη διοργάνωση ο Εμπορικός Σύλλογος λέγεται ότι ήδη έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στην ΠΕ Μαγνησίας, καθώς χρειάζεται αδειοδότηση για τη λειτουργία της αγοράς πέραν του κανονικού ωραρίου. Υπολογίζεται ότι τα περισσότερα καταστήματα θα λειτουργήσουν τουλάχιστον μέχρι τις 2 τα ξημερώματα.

Πάντως ο Μάιος για τους εμπόρους κλείνει με αρνητικό πρόσημο, όπως λένε. Μέχρι τις 10 του μήνα η κίνηση ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα σε συνέχεια των εορταστικών αγορών του Πάσχα. Έκτοτε παρατηρήθηκε ένα απότομο «πάγωμα» αγορών το οποίο αποδίδεται στη μείωση αγοραστικής δύναμης και στην έλλειψη ρευστότητας , καθώς προτεραιότητα δίνεται στην αποπληρωμή των λογαριασμών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου