ΤΟΠΙΚΑ

Επεισόδιο έξω από την επιθεώρηση εργασίας στον Βόλο

επεισόδιο-έξω-από-την-επιθεώρηση-εργα-899871

Υποτίθεται ότι συναντήθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για συμβιβασμό σε εργατική διαφορά στα δικαστήρια. Αποχώρησαν από το γραφείο του ελεγκτή έχοντας βρει… μία φόρμουλα και ενώ όλοι πίστευαν πως η υπόθεση έληξε αναίμακτα, η κλοτσοπατινάδα, που ακολούθησε έξω από το κτίριο, όπου στεγάζεται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στον Βόλο, τους διέψευσε.

Ενώ μέσα οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια, μόλις βγήκαν από την Επιθεώρηση Εργασίας δάρθηκαν…

Το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανές. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια εργατικής διαφοράς το κλίμα οξύνεται, επικρατεί ένταση και οι τόνοι ανεβαίνουν, όμως ουδέποτε χρειάστηκε να παρέμβει ελεγκτής, επειδή οι αντιμαχόμενες πλευρές στην είσοδο του κτιρίου αποχωρώντας πιάστηκαν στα χέρια.

Αυτό ακριβώς συνέβη χθες, στην οδό Αργοναυτών με Ιωλκού. Διερχόμενοι πολίτες και οδηγοί έβλεπαν δύο άνδρες να έχουν πιαστεί στα χέρια και να δέρνονται.

Αρχικά δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Κάποιος ενημέρωσε την Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ αναφορά έγινε τηλεφωνικά και στην Αστυνομία.

Οι υπάλληλοι του ΣΕΠΕ σάστισαν. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι φωνές των δύο ακούγονταν σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο.

Νωρίτερα οι δύο εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο ήταν στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας. Ο ένας φέρεται να είναι αδερφός ιδιοκτήτη επιχείρησης σε βάρος της οποίας υπάλληλος που απασχολούνταν εκεί έκανε καταγγελία για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Η υπάλληλος μετέβη στη συζήτηση της εργατικής διαφοράς μαζί με τον αδερφό της. Ενταση υπήρχε και κατά τη διάρκεια της εξέτασης της εργατικής διαφοράς. Ωστόσο, μετά από αρκετή ώρα επήλθε μία συμφωνία. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επιλυθεί η διαφορά σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

Φαίνεται όμως όσα είχαν ειπωθεί στη συνάντηση δεν πέρασαν… στο ντούκου και μόλις αποχώρησαν από τα γραφεία της Επιθεώρησης αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους με τα χέρια…

Ο αδερφός του ιδιοκτήτη της επιχείρησης φέρεται να ζήτησε τον λόγο για όσα επιβαρυντικά αναφέρθηκαν στους ελεγκτές της Επιθεώρησης, από την άλλη πλευρά υπήρξε ανταπάντηση σε έντονο ύφος και τα αίματα άναψαν, με αποτέλεσμα να γίνουν «μαλλιά-κουβάρια» στο πεζοδρόμιο της οδού Αργοναυτών.

Μετά το επεισόδιο δόθηκε και συνέχεια, αφού ο αδερφός της υπαλλήλου κατέθεσε μήνυση κατά του αδερφού του ιδιοκτήτη του συνεργείου για απειλή εξύβριση και χειροδικία, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να συλληφθεί και στη συνέχεια να αφεθεί ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου