ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανάπλαση της πλατείας Αγίου Γεωργίου

ανάπλαση-της-πλατείας-αγίου-γεωργίου-903437

Βιοκλιματική αναβάθμιση με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Με το ποσό των 203.688 € από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου και με το ποσό των 227.812 € από έσοδα του Δήμου χρηματοδοτείται το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Αγίου Γεωργίου Φερών.

Η ανάπλαση της πλατείας στοχεύει στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και έχει ως στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού, αυξάνοντας παράλληλα τις αστικές ροές χωρίς να περιορίζουν τις δυνατότητες ελεύθερης πρόσβασης και αναψυχής. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η τοποθέτηση μεταλλικών καθιστικών και παρτεριών. Επίσης θα κατασκευαστεί νέα παιδικής χαρά που θα εξοπλιστεί με νέα παιχνίδια ασφαλείας, σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές.

Επίσης θα υπάρξει τοποθέτηση προκατασκευασμένου χλοοτάπητα, νέων δένδρων και θάμνων, την κατασκευή εσοχών για τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, νέα φωτιστικά σώματα και κατασκευή υδάτινου στοιχείου τύπου σιντριβανιού.

Για τους κατοίκους αποτελεί ένα έργο πνοής όπου θα δώσει διαφορετική αισθητική στη δημοτική ενότητα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας για την αισθητική αναβάθμιση του εξωτερικού χώρου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου