ΤΟΠΙΚΑ

Σαράντα χρόνια μετά Μητσοτάκης στα Κανάλια

σαράντα-χρόνια-μετά-μητσοτάκης-στα-κα-897945

Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μόλις έφτασε στα Κανάλια. Στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία τον υποδέχτηκε πρώτος ένας παλιός νεοδημοκράτης, που για χρόνια κρατούσε τα κλειδιά της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Ευθύμης Μπέλλος έδωσε στον πρωθυπουργό ιστορικές φωτογραφίες με τους γονείς του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρίκα, που χρονολογούνται από το 1982, όποτε είχαν επισκεφτεί το χωριό για να εγκαινιάσουν την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή.

Συγκινημένος ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Μπέλλο και επίσης για τη θερμή υποδοχή που του επιφυλάχτηκε τους κατοίκους του χωριού που συνορεύει με τον ταμιευτήρα της Κάρλας.

«Οικοδέσποινα» της συγκέντρωσης στο χωριό ήταν η πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Βασιλική Φάκα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, η οποία καλωσόρισε τον πρωθυπουργό με πολύ θερμά λόγια, επισημαίνοντας το γεγονός ότι «τον υποδέχεται σύσσωμο το χωριό, όλοι οι κάτοικοι ανεξαιρέτως κομμάτων, διότι είναι μεγάλη τιμή να τους επισκέπτεται ένας πρωθυπουργός».

Η κ. Φάκα υπογράμμισε επίσης ότι «όλη η Ελλάδα νιώθει υπερήφανη μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφτεί ξανά την περιοχή.

Στην αντιφώνησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τα θερμά λόγια και τη ζέση που εισέπραξε, δήλωσε συγκινημένος για το ιστορικό φωτογραφικό υλικό που του δόθηκε, ενώ αναφερόμενος στην περιοχή επισήμανε πως διαθέτει όλα τα εχέγγυα να αναπτυχθεί σε συνδυασμό με τη λειτουργία του ταμιευτήρα της Κάρλας.

Ο πρωθυπουργός κάθισε για λίγη ώρα στο τραπέζι που είχε «στρωθεί» με πολλά ντόπια προϊόντα της περιοχής, χαιρέτησε διά χειραψίας πολύ κόσμο και αναχώρησε για τον Βόλο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου