Βάσω Κυριαζή: Η χαριστική βολή…

βάσω-κυριαζή-η-χαριστική-βολή-314465

Για μία ακόμη φορά επανέρχεται το θέμα της μείωσης μισθών ως απάντηση στην ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη. Το θέτουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, το ψελλίζουν πολιτικοί, το υπονοούν όσοι έχουν «επενδύσει» στα νέα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο.

Και όμως η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ακριβώς το αντίθετο. Πουθενά στον κόσμο, όπου και αν εφαρμόστηκαν μέτρα περικοπών μισθών, δεν είχαν θεαματικά αποτελέσματα στον τομέα της ανάπτυξης.

Τρανό παράδειγμα τα γειτονικά Βαλκάνια όπου οι μισθοί κινούνται μέχρι 250 ευρώ ο ανώτερος και όμως οι επενδύσεις πνέουν τα λοίσθια. Μέχρι και ο ίδιος ο Ρουμάνος πρωθυπουργός το παραδέχτηκε σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή στην οποία μίλησε με αφορμή την κρίση στην Ελλάδα, προειδοποιώντας ουσιαστικά τους Έλληνες να κλείσουν τα αυτιά τους στις «σειρήνες».

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και οι περισσότεροι εργοδότες είναι αντίθετοι στη μείωση του μισθολογικού κόστους, αφενός διότι ήδη από την αρχή της κρίσης έχουν προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, μέσω μείωσης των ωρών εργασίας και ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, και αφετέρου διότι θεωρούν ότι οι ασφαλιστικές εισφορές και η αύξηση των λοιπών εξόδων (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λ.π.) επιβαρύνουν πολύ περισσότερο το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν και τα ευρήματα όλων των ερευνών που έχουν γίνει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

Οι περισσότεροι ευθαρσώς θεωρούν κυριότερο επιβαρυντικό παράγοντα τις δαπάνες για ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, δημοτικά τέλη και όχι φυσικά άδικα αφού σε συνδυασμό με το ανασφαλές οικονομικό περιβάλλον και την έλλειψη ρευστότητας εκ μέρους του τραπεζικού συστήματος δημιουργούν ένα εφιαλτικό τοπίο στην αγορά.

Οι προτάσεις για νέα μείωση των μισθών είναι ένα ακόμη εργαλείο απλά για να μας οδηγήσουν στη βαλκανοποίηση. Για τίποτα παραπάνω και καμία βελτίωση δεν πρόκειται να επέλθει. Άλλωστε τα δύο τελευταία χρόνια ειδικά στον ιδιωτικό τομέα έχει μειωθεί το μισθολογικό κόστος μέσα στα τελευταία 2,5 χρόνια, καθώς αρκετές επιχειρήσεις, πάνω από το 30%, προχώρησαν στη μείωση των ωρών εργασίας ή/και των μισθών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης και συχνά πλέον εφαρμόζεται η εκ περιτροπής εργασία, οι διαθεσιμότητες . Παράλληλα σε επιχειρήσεις, εξάλλου, όπου οι εργαζόμενοι αμείβονταν με μισθούς που υπερέβαιναν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας υπήρξε προσαρμογή.

Το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει μία νέα απόφαση για περικοπές είναι επιδείνωση της ύφεσης και αυτό στην παρούσα φάση θα είναι εγκληματικό. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ή εθελοτυφλεί ή συνειδητά επιλέγει να εξουθενώσει επιπλέον τους εργαζόμενους. Και αυτό θα είναι πλέον η χαριστική βολή. Ας το σκεφτούν όσοι θα κληθούν να πάρουν τις αποφάσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου