ΤΟΠΙΚΑ

Aλαλούμ με την κάρτα καυσίμων

aλαλούμ-με-την-κάρτα-καυσίμων-904743

Μπορεί να ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης υποβάλλονται ανάλογα με τον ΑΦΜ, όμως πολλοί Βολιώτες που επιχείρησαν να μπουν στην πλατφόρμα, ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία, δεν τα κατάφεραν. Το σύστημα τους πέταξε εκτός, με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα τηλέφωνα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αλλά και σε λογιστές.

Κανείς όμως δεν μπορούσε να δώσει λογική εξήγηση, παραπέμποντάς τους να κάνουν την αίτηση από την 1η Μαΐου και μετά οπότε θα είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντα αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έχει επισημάνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Πολίτες, βάσει του του Α.Φ.Μ., μόλις πληκτρολογούσαν τα στοιχεία τους βρισκόταν αυτομάτως εκτός συστήματος, ενώ άλλοι που επιχείρησαν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία η πλατφόρμα δεν επέτρεπε καμία διαδικασία.

Στη Μαγνησία το ποσό της επιδότησης είναι 40 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες οχημάτων (πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων) και στην ΠΕ Σποράδων 50 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες οχημάτων (πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων), 35 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων με κατοικία Σποράδες και 30 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων στην ΠΕ Μαγνησίας.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα άνοιξε την περασμένη Τρίτη για τις αιτήσεις που θα υποβάλουν τρία εκατομμύρια δικαιούχοι- ιδιοκτήτες οχημάτων (με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ) προκειμένου να λάβουν το επίδομα βενζίνης.

Η επιδότηση αφορά στην κάλυψη του κόστους για κατανάλωση καυσίμων για το διάστημα Απριλίου- Ιουνίου. Το επίδομα πρέπει να αξιοποιηθεί μέχρι 31 Ιουλίου 2022. Αλλιώς το δικαίωμα ή τυχόν υπόλοιπο στην κάρτα, χάνεται.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν δύο τρόπους προκειμένου να λάβουν την επιδότηση:

  • μέσω της έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων ώστε να μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που έχει πιστωθεί στα πρατήρια καυσίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι από τους δικαιούχους επιλέξουν smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας, θα έχουν επιπλέον επιδότηση ύψους 5 ευρώ.
  • μέσω κατάθεσης του ποσού που δικαιούνται στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου