ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«ΣκηνοΠαίκτες» στο Βελεστίνο

σκηνοπαίκτες-στο-βελεστίνο-29441

Η δραστήρια ομάδα του Αλμυρού ανεβάζει την παράσταση «Από εσάς… πέρασε ο πελαργός;»

Τη θεατρική παράσταση «Από εσάς… πέρασε ο πελαργός;» ανεβάζει η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Αλμυρού «ΣκηνοΠαίκτες» σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου στις 20:30 στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Πρόκειται για μια διασκευή του δημοφιλέστατου έργου των Ρέππα και Παπαθανασίου «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», που προέκυψε από αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών που συμμετέχουν, αλλά και από σκηνοθετικές κατευθύνσεις.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια του Ευάγγελου Κούργια, σκηνικά – κοστούμια από τους ΣκηνοΠαίκτες, την κατασκευή σκηνικών ανέλαβε ο Στέργιος Ξυνός και την ψηφιακή επεξεργασία ηχητικών εφέ ο Βασίλης Γιαννουλάκης. Τεχνικός ήχου είναι η Εφη Τελκή, υποβολείο Μαίρη Κρικελά.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί Βάσω Δημητρόβα, Στέργιος Ξυνός, Βασίλης Γιαννουλάκης, Δήμητρα Θεοδωράκη, Αφροδίτη Ζωγράφου, Αντώνης Μπαζής και Βιβή Χαμηλού.

Το έργο εκτυλίσσεται στην κατοχική Θεσσαλονίκη τη στιγμή που εκατοντάδες Εβραίοι Θεσσαλονικείς βασανίζονται στο Αουσβιτς, ενώ στην πόλη κυριαρχούν η πείνα και ο τρόμος. Σε μια τέτοια χρονική συγκυρία, που η μεγάλη αυτοκρατορία της Γερμανίας καταρρέει, επτά πρόσωπα συνδέονται και μπλέκονται μεταξύ τους μέσα από ανατροπές που τους κάνουν να σχοινοβατούν ανάμεσα στη χαρά, τη συγκίνηση, την αγωνία και την έκπληξη.

Αντί εισιτηρίου, η είσοδος στον χώρο πραγματοποιείται με προαιρετική οικονομική συνεισφορά για την ενίσχυση της θεατρικής ομάδας. Η παρακολούθηση της παράστασης ενδείκνυται για θεατές άνω των 16 ετών.

Με απόλυτο σεβασμό στα ισχύοντα μέτρα περί αποφυγής μετάδοσης της νόσου covid-19, η είσοδος στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου θα επιτρέπεται αποκλειστικά με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης, την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και τη χρήση μάσκας. Τα άτομα κάτω των 17 ετών επιτρέπεται να περάσουν με την επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου self test.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου