ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διακοπή εργασιών στον πεζόδρομο του Βελεστίνου

διακοπή-εργασιών-στον-πεζόδρομο-του-β-53854

Ανησυχία επαγγελματιών για τον χρόνος περαίωσης του έργου- Καθησυχαστικός ο περιφερειάρχης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Εντονος προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες μέρες μεταξύ των επαγγελματιών, που διατηρούν τα καταστήματά τους στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου. Το έργο, που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στη βιοκλιματική αναβάθμιση, έχει σταματήσει, με αποτέλεσμα να κορυφώνεται η αγωνία, αν θα ολοκληρωθεί έγκαιρα, ώστε να μη διαταραχθεί η τοπική οικονομία.

Το ενδεχόμενο το εργοτάξιο να … μην αποπερατωθεί μέχρι το καλοκαίρι αποτελεί σενάριο που δεν θέλουν να σκέφτονται ούτε σαν κακό όνειρο οι επαγγελματίες.

Το σταμάτημα των εργασιών έβαλε «φωτιά» στα πηγαδάκια. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. «Είναι απλήρωτος ο εργολάβος;» «Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα λόγω ανατιμήσεων;», «Δεν υπάρχουν υλικά;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που άρχισαν να κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα, φτάνοντας μέχρι τα γραφεία της εφημερίδας.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό, καθώς το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης είναι καθησυχαστικός. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το έργο. Η παύση εργασιών είναι ολιγοήμερη και οφείλεται σε καθαρά διαδικαστικά ζητήματα, όπως ενημερώθηκα. Ο ανάδοχος επέλεξε να υποβάλει συγκεντρωτικά τα τιμολόγια για την πρώτη φάση του έργου, με αποτέλεσμα να περιμένει να πληρωθεί και θα συνεχίσει κανονικά. Επρεπε να έχει υποβάλει τα πρώτα τιμολόγια νωρίτερα, ώστε να έχει ήδη αποπληρωθεί», επισήμανε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι επαγγελματίες περιμένουν πώς και πώς να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον πεζόδρομο, καθώς φτάνει καλοκαίρι και εκεί χτυπά η καρδιά της παραγωγικής οικονομίας του Βελεστίνου, όπερ σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να παρακωλύεται η ομαλή ροή της καθημερινότητας στην τοπική κοινωνία.

Ο κεντρικός πεζόδρομος στο Βελεστίνο αποτελεί το πλέον πολυσύχναστο σημείο αναφοράς, την «πιάτσα» στην περιοχή. Εκεί συγκεντρώνονται οι δραστηριότητες εστίασης, λειτουργούν τραπεζικά υποκαταστήματα και ΑΤΜ, αλλά και η εμπορική αγορά.

Το έργο της ανάπλασης και βιοκλιματικής αναβάθμισης του πεζοδρόμου αφορά σε παρεμβάσεις σε συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ. που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αποξήλωση φωτιστικών, πλακών πεζοδρόμου και αστικού εξοπλισμού (κάδοι, παγκάκια) τοποθέτηση φωτιστικών εξωτερικών χώρων, κατασκευή ξύλινων καθιστικών, φυτεύσεις φυλλοβόλων και αειθαλών δέντρων και κατασκευή δικτύου άρδευσης για τη βλάστηση.

Το έργο, είναι συνολικού προϋπολογισμού 950.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου