ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

ΛΑΣ Ρήγα Φεραίου: Φοροληστεία το τέλος ταφής

λασ-ρήγα-φεραίου-φοροληστεία-το-τέλος-53863

Πυρά για την περιβαλλοντική εισφορά, που επιβάλλεται στους δήμους, από τη δημοτική παράταξη

Πυρά κατά της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) εξαπολύει η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Ρήγα Φεραίου με αφορμή την επιβολή του τέλους ταφής και περιβαλλοντικής εισφοράς στους ΟΤΑ.

Η επιβολή του τέλους ξεκίνησε από 1.1.2022 και αφορά στα απορρίμματα που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ. Είχε προβλεφθεί με τον Ν.4042/2012(με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ), ενώ στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του 2015(με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ)αντικαταστάθηκε με την «περιβαλλοντική εισφορά», για να συνεχίσει σημερινή κυβέρνηση με την εφαρμογή πλέον του νόμου.

«Πρόκειται για μια ακόμη φοροληστεία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, που μεθόδευσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, μέσω των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και με δεδομένο ότι ο δήμος μας διαθέτει προς ταφή στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, πολλούς τόνους απόβλητα το χρόνο, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα τέλη και οι φόροι για τους δημότες μας θα πιάσουν ταβάνι», σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ, επικεφαλής της παράταξης, Απόστολος Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου καταγγέλλει επίσης ότι γίνεται προκειμένου να στηριχθούν τα δημόσια ταμεία, σε βάρος όμως των δήμων και κατ’ επέκταση των πολιτών και καταλήγει λέγοντας: ««Αεί βλαξ ο μέγας τριγωνομετρεί», μόνο που εδώ πρόκειται περί πολιτικής και όχι περί βλακείας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου