ΤΟΠΙΚΑ

Στον «Θεό» η τιμή της βενζίνης ~ Σε απόγνωση οι καταναλωτές στη Μαγνησια

στον-θεό-η-τιμή-της-βενζίνης-σε-απόγ-103956

Περιορισμένες ποσότητες «στεγνώνουν» τα ρεζερβουάρ- Στα 2,197 η αμόλυβδη, 1,132 το υγραέριο, 1,843 το πετρέλαιο κίνησης- Κοντά στα 2,5 ευρώ στα νησιά

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται οι καταναλωτές στη Μαγνησία. Δεν φτάνουν οι διαρκείς ανατιμήσεις στα βασικά τρόφιμα και στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν το τρομακτικό μπαράζ αυξήσεων στα καύσιμα. Η τιμή της αμόλυβδης έχει φτάσει στον «Θεό», ενώ παράλληλα συνεχίζεται το ράλι ανατιμήσεων στο πετρέλαιο κίνησης, στο υγραέριο, αλλά και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η αγοραστική ζήτηση στα πρατήρια έχει περιοριστεί σημαντικά. Το γέμισμα του ρεζερβουάρ ακόμη και σε δίκυκλα ανήκει στο παρελθόν. Οι περισσότεροι οδηγοί καθορίζουν τα λίτρα που θα εφοδιαστούν, ανάλογα με την τιμή που αναγράφεται στο πρατήριο που σταθμεύουν.

Οι περισσότερες αποδείξεις που κόβουν οι πρατηριούχοι δεν ξεπερνούν έκαστη τα 10 έως 15 ευρώ, γεγονός που σημαίνει αυτομάτως ότι οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους.

Ο χάρτης… αυξήσεων από το Παρατηρητήριο Τιμών

Το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με τη Μαγνησία έδινε χθες τις εξής μεσοσταθμικές τιμές ανά καύσιμο: Στην αμόλυβδη 95 οκτανίων η τιμή ήταν 2,054 ευρώ ανά λίτρο, η αμόλυβδη 100 οκτανίων ήταν 2,197 ευρώ, στο πετρέλαιο Κίνησης η τιμή είχε διαμορφωθεί στο 1,843 ευρώ, στο Υγραέριο στο 1,132 ευρώ και στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,544 ευρώ.

Η ακριβότερη και η φτηνότερη βενζίνη στον νομό

Οι τιμές σε επίπεδο νομού θυμίζουν «ασανσέρ». Ακόμη και πρατήρια που βρίσκονται χιλιομετρικά σε μικρή απόσταση μεταξύ τους διαθέτουν καύσιμα με απόκλιση στην τιμή.

Η ακριβότερη αμόλυβδη χθες καταγράφηκε στη Σκιάθο όπου η τιμή είχε διαμορφωθεί στα 2,3 ευρώ το λίτρο.

Στον αντίποδα η φθηνότερη τιμή εντοπίζεται σε πρατήριο στο Ελευθεροχώρι, στον δήμο Ρήγα Φεραίου, στα όρια των νομών Μαγνησίας – Λάρισας όπου πωλούνταν με 1,998 ευρώ.

Στην πόλη του Βόλου, η απλή αμόλυβδη ξεκινάει από 1,999 και φτάνει έως 2,289 ευρώ το λίτρο.

Την ίδια ώρα η τιμή της απλής αμόλυβδης στα νησιά αλλά και στο Πήλιο ξεπερνούν τα 2 ευρώ το λίτρο.

Στη Σκιάθο, η τιμή της κυμαίνεται από 2,268 και φτάνει τα 2,999 ευρώ το λίτρο ενώ στη Ζαγορά η τιμή ανά λίτρο είναι στα 2,010 ευρώ.

Στον Αλμυρό, η τιμή ανέρχεται σε 2,167 ευρώ το λίτρο, ενώ στο Βελεστίνο σε 2,099 ευρώ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου