ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω το Κίεβο»

δεν-πρόκειται-να-εγκαταλείψω-το-κίεβ-106345

Συγκλονίζει ο Βολιώτης μπακάλης Χρήστος Λιάγκας, ο οποίος διαμένει στην εμπόλεμη ζώνη

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί στο διαδίκτυο και στα social media η συγκλονιστική προσπάθεια ενός Βολιώτη, του Χρήστου Λιάγκα, να εμψυχώσει τον ουκρανικό λαό, ώστε να συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της ρωσικής εισβολής.

Ο μεσήλικας Βολιώτης αισθάνεται την Ουκρανία δεύτερη πατρίδα του. Διαμένει στο Κίεβο, όπου διατηρεί μπακάλικο.

Καθημερινά μέσω των social media ενημερώνει την κοινή γνώμη για την κατάσταση που επικρατεί στην εμπόλεμη ζώνη, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, το οποίο πολιορκούν, μέχρι να «πέσει στα χέρια τους».

Ο Χρήστος Λιάγκας διαμένει εδώ και χρόνια στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην ελληνική ομογένεια, αλλά και μεταξύ των Ουκρανών. Το μπακάλικό του αποτελούσε πάντα σημείο αναφοράς για τους έλληνες που διαμένουν στην πρωτεύουσα της πολύπαθης χώρας.

Από την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος αποτελεί και «καταφύγιο» για πολλούς που σπεύδουν στο μαγαζί του για να ψωνίσουν διάφορα τρόφιμα.

Τα ράφια πλέον στα περισσότερα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει. Οποιος καταφέρνει να εξασφαλίσει, έστω ορισμένα από τα βασικά είδη διατροφής αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός.

Στο μάρκετ του κ. Λιάγκα ακόμη υπάρχουν αποθέματα φέτας, κονσέρβες και κάποια άλλα τρόφιμα.

Μέσω των social media επικοινωνεί με τους δικούς του συγγενείς στον Βόλο, ενώ σε αναρτήσεις που κάνει δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το Κίεβο.

«Θα μείνω εδώ μέχρι τέλους ακόμη και αν μπούνε οι Ρώσοι στην πόλη», επισήμανε προχθές σε ανάρτησή του.

«Τώρα σταυρώνουν την Ουκρανία και όλος ο κόσμος παρακολουθεί», συνεχίζει. «Δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω» διαβεβαιώνει.

Ο ίδιος δεν κρύβει την οργή του για πληροφορίες που μεταδίδονται από την πλευρά της Ρωσίας. «Μπλοκάρετε τα τρολ με ψευδείς πληροφορίες. Δόξα στην Ουκρανία», υπογραμμίζει και προτρέπει τους Ουκρανούς να έχουν πίστη και να αγωνιστούν για την πατρίδα τους.

Ο κ. Λιάγκας στον προσωπικό του λογαριασμό ανεβάζει καθημερινά δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο στα οποία καταγράφονται οι θηριωδίες των Ρώσων.

Στο προσωπικό του προφίλ ακόμη υπάρχουν πολλά φωτογραφικά στιγμιότυπα από διακοπές του στον Βόλο και τη Μαγνησία, με τον ίδιο να εκφράζει σε κάθε μία από αυτές την αγάπη που έχει στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου