ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκαν οι ηρωίδες του ΕΣΥ ~ Συμβολικά δώρα στο Νοσοκομείο Βόλου

τιμήθηκαν-οι-ηρωίδες-του-εσυ-συμβολικ-110864

Στο πρόσωπο γιατρών και νοσηλευτριών η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τις «ηρωίδες» του ΕΣΥ, γιατρίνες και νοσηλεύτριες, που δίνουν τη μάχη για την πανδημία του κορονοϊού δύο και πλέον χρόνια, τίμησε στο πρόσωπο υγειονομικών του Νοσοκομείου Βόλου η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Επιτροπής με επικεφαλής τη Λία Ρογγανάκη, πρόεδρο, επισκέφτηκε το Αχιλλοπούλειο και έδωσε συμβολικά δώρα στις γυναίκες, που εργάζονται στο νοσοκομείο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τις τιμήσει για την πολύτιμη προσφορά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Στις 8 Μαρτίου τιμούμε τη γυναικεία δύναμη. Μία δύναμη την οποία χρειαζόμαστε για να αλλάξουν οι αναχρονιστικές αντιλήψεις και να γκρεμιστούν τα στερεότυπα απέναντι στο γυναικείο φύλο. Ως Επιτροπή θελήσαμε φέτος να τιμήσουμε τις γυναίκες που πρωτοστάτησαν στον αγώνα κατά του covid-19 στις νοσοκομειακές μονάδες, αλλά όχι μόνο, αφού οι ίδιες είναι, επίσης, ηρωίδες της καθημερινής ζωής. Αυτές οι γυναίκες κόντρα στις αντίξοες συνθήκες, κόντρα στην ένταση των συνθηκών και κόντρα στους κινδύνους έδειξαν τη δύναμή τους στον αγώνα κατά της πανδημίας», τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Ρογγανάκη.

Την αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας υποδέχτηκαν στο Νοσοκομείο ο διοικητής του Αχιλλοπουλείου Ιωάννης Ντόκος, η διευθύνουσα τη Νοσηλευτική Υπηρεσία Κατερίνα Χαρανά, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από διάφορα τμήματα κλινικών.

Αναλύοντας τα συναισθήματα όλων ο κ. Ντόκος ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν γενικότερα οι γυναίκες, ενώ ακόμη ανέφερε πως οι γυναίκες εργαζόμενες στα Νοσοκομεία είναι μαχήτριες στις οποίες αξίζει μόνο σεβασμός.

«Το 2022 διεκδικούμε το αυτονόητο, δηλαδή την ισότητα στον εργασιακό μας χώρο. Η ισότητα είναι υπόθεση όλων μας και η γυναίκα με τον πολυσύνθετο και πολύπλευρο ρόλο θέλει στήριξη και όχι υπονόμευση», ανέφερε με τη σειρά της η κ. Χαρανά καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία.

Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου