ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχία για την αύξηση διασωληνωμένων στο Νοσοκομείο του Βόλου

ανησυχία-για-την-αύξηση-διασωληνωμέν-118539

Δεν πρέπει οι νοσούντες να υποτιμούν την Όμικρον, προτρέπουν οι γιατροί

Τον κώδωνα του κινδύνου προς τους πολίτες να μην υποτιμούν την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Όμικρον και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των γιατρών, προτρέπουν οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Βόλου.

Αφορμή για την παραπάνω επισήμανση προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στάθηκε περιστατικό που καταγράφηκε πριν από λίγες μέρες στο Νοσοκομείο Βόλου.

Μεσήλικας νοσούσε από κορονοϊό και νοσηλευόταν. Η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρή. Οι γιατροί, όμως, έκριναν ότι η διάρκεια της νοσηλείας του θα πρέπει να παραταθεί, μέχρι να ανακάμψει πλήρως. Ο ίδιος νιώθοντας να τον πνίγει το αίσθημα της μοναξιάς, μακριά από τους δικούς του ανθρώπους, επέμενε να του δοθεί εξιτήριο.

Υπέγραψε μάλιστα το σχετικό έντυπο, που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, το οποίο έχει δικαίωμα να κάνει χρήση ο ασθενής. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει στο σπίτι τη θεραπεία και αποχώρησε. Επειδή, όμως, ο ιός δεν «αστειεύεται», η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. «Πισωγύρισμα», το χαρακτήρισαν οι γιατροί. Ο άνδρας αυτή τη φορά διασωληνώθηκε και πλέον δίνει μάχη, ώστε να προλάβει τυχόν επιπλοκές, που μπορεί να προκύψουν και να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάστασή του.

Η ΜΕΘ covid του Νοσοκομείου Βόλου τα τελευταία 24ωρα «ξαναπήρε» φωτιά, αφού νοσηλεύει τέσσερις ασθενείς σε μηχανική υποστήριξη. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι πρόσκαιρο το φαινόμενο και ότι δεν θα έχουμε ξανά δυσάρεστες εκπλήξεις», λένε οι γιατροί, φοβούμενοι ότι η επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να έχει κόστος στην υγεία πολλών συμπολιτών.

Συνολικά στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονται 19 ασθενείς, ενώ πλέον λειτουργεί μόνο μια κλινική covid.

Η Μαγνησία και χθες, Πέμπτη, κατέγραψε υψηλά νούμερα μολύνσεων κορονοϊού. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα είναι 314 εκ των οποίων τα 12 στις Σποράδες. Επιπλέον τα χθεσινά rapid tests στη Μαγνησία έδειξαν 80 μολύνσεις σε άτομα, ηλικίας από 29 έως 49 χρόνων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου