Βάσω Κυριαζή:Θράσος δίχως όρια

βάσω-κυριαζήθράσος-δίχως-όρια-323268

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, την Ελλάδα, ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «λυπάται βαθύτατα» για την αυτοκτονία του συνταξιούχου στο κέντρο της Αθήνας. Χωρίς ίχνος ντροπής ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις, ανακοίνωσε χθες ότι τα μέλη του Ταμείου λυπήθηκαν βαθύτατα όταν έμαθαν για τον θάνατο αυτό που έλαβε χώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Για να μας επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, εμμέσως πλην σαφώς έκανε παρέμβαση πολιτική μιλώντας για τις εκλογές όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αβεβαιότητα που προκαλείται από την άνοδο των πολιτικών κομμάτων διαμαρτυρίας πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου. Μας υπέδειξε μάλιστα να δούμε τις εκλογές αυτές ως μια ευκαιρία για τη χώρα. «Οι εκλογές δημιουργούν όντως μια αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών. Αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτού του είδους η αβεβαιότητα είναι πάντα παρούσα, όταν μια χώρα πραγματοποιεί εκλογές, έτσι δεν είναι κάτι το ειδικό για την Ελλάδα», σημείωσε και επανέλαβε ότι ως ΔΝΤ είναι ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από τα σημαντικότερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα σχετικά με τους στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος. Κατά κάποιον τρόπο οι εκλογές αποτελούν σημαντική ευκαιρία για να εξασφαλιστεί μια εντολή ενόψει αυτών. Και εάν δεν καταλάβατε, διευκρινίζουμε ότι για το ΔΝΤ σημαντικά κόμματα δεν είναι βέβαια όσα αντιδρούν και εναντιώνονται στην πολιτική τους αλλά αυτά που συμφώνησαν μαζί τους εξαρχής ή στην πορεία και τώρα «συνυπάρχουν» έστω και με αστερίσκους σε αυτή την πολιτική.

Είναι πλέον να ξεσηκώνονται και οι πέτρες με αυτή την υποκρισία που ξεπερνά τα όρια του φαιδρού και έχει καταντήσει επικίνδυνη διότι μας αφορά ως χώρα και ως λαό.

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές τέτοιες παρεμβάσεις από τους δανειστές μας που ελέω… της κυριαρχίας που τους έχουν παραχωρήσει οι συμφωνούντες ουσιαστικά υποδεικνύουν με ωμό μάλιστα τρόπο πως περιμένουν να λειτουργήσει ο λαός ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών… το σχήμα που θα προκύψει να είναι της αρεσκείας τους.

Και μπορεί ορισμένοι πολιτικοί να σπεύδουν κάθε φορά να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους στους δανειστές και όλους αυτούς τελοσπάντων που θεωρούν ισχυρούς για να τους «επιβάλλουν», οι πολίτες όμως σαφώς και δεν έχουν δώσει διαπιστευτήρια σε κανέναν. Για αυτό άλλωστε ζητούνται και εκλογές, ώστε με την ψήφο του ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα να αποφασίσουν πώς θέλουν να πορευτούν. Βέβαια επειδή αυτό το μήνυμα έχουν πάρει και στο ΔΝΤ επιχειρούν με τέτοιου είδους παρεμβάσεις να «συνετίσουν» προφανώς το λαό για αυτό και ομιλούν για σημαντικά και μη σημαντικά κόμματα. Μόνο που την αναγκαιότητα ύπαρξης και έκφρασης ενός κόμματος στη Δημοκρατία την κρίνει μόνο η ψήφος του λαού και όχι τα δανεικά του ΔΝΤ και της κάθε τρόικας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου