ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» υπερήφανη, όπως έζησε η Γαρυφαλλιά Βούλγαρη

εφυγε-υπερήφανη-όπως-έζησε-η-γαρυφα-122419

Θλίψη για την εμβληματική υπεραιωνόβια, τη γηραιότερη στην Ελλάδα, που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού – Σήμερα θα έσβηνε το 107ο κεράκι των γενεθλίων της

Με τον απαιτούμενο σεβασμό, που ταιριάζει σε ανθρώπους όπως η Γαρυφαλλιά Βούλγαρη, η οποία μέχρι το τέλος της ζωής της αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση με τη στάση που τήρησε όλα της τα χρόνια, η οικογένειά της, συγγενείς και φίλοι, καθώς και κάτοικοι της Ζαγοράς τη συνόδευσαν χθες στην τελευταία της κατοικία.

Η Γαρυφαλλιά Βούλγαρη έκλεισε τα μάτια της σε ηλικία 106 χρόνων! Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η γηραιότερη στον νομό Μαγνησίας, η οποία μάλιστα σήμερα, 2 Μαρτίου, θα έμπαινε στο 107Ο έτος, καθώς γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1916.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η εκλιπούσα έγινε το «πρόσωπο της ημέρας» σε ολόκληρη την Ελλάδα, όποτε και αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στον Βόλο μαζί με τα παιδιά της. Αφού συζήτησε με όλη την οικογένεια, ζήτησε να εμβολιαστεί.

Ο εμβολιασμός έγινε κατ’ οίκον από τον ιδιώτη παθολόγο γιατρό Απόστολο Παντσά.

Ο κ. Παντσάς μάλιστα σε αναρτήσεις του στα social media είχε εξάρει την αποφασιστικότητα της υπέργηρης.

Σε περίοδο που η αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού αμφισβητείται ακόμη, η επιλογή της 106χρονης έγινε «σημαία» του προγράμματος «Ελευθερία» για όλη την Ελλάδα, καθώς ήταν η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα στη χώρα που εμβολιάστηκε κατά του covid 19.

H υπέργηρη «έσβησε» ήρεμα. «Εφυγε» περήφανη όπως έζησε, μολονότι στη ζωή της πέρασε πολλές κακουχίες. Βίωσε τον πόλεμο, έχασε τον σύζυγό της σε μικρή ηλικία, καθώς σκοτώθηκε, μεγάλωσε όμως τα παιδιά της με αγάπη και στοργή και ευτύχησε να τα δει πολύ καλά αποκατεστημένα.

Ηταν γέννημα θρέμμα Ζαγοριανή. Η τελευταία της επιθυμία ήταν να ταφεί στο χωριό, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής της. Η κηδεία της τελέστηκε χθες το μεσημέρι.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου