ΤΟΠΙΚΑ

Ευκαιρία ενίσχυσης του θαλάσσιου τουρισμού

ευκαιρία-ενίσχυσης-του-θαλάσσιου-του-122579

Από 5 έως 8 Μαΐου στον Βόλο το 2ο Φεστιβάλ Yachting και Γαστρονομίας – Οι προσδοκίες από τη διοργάνωση

Από 5 έως 8 Μαΐου θα διοργανωθεί το 2ο Φεστιβάλ Yachting και Γαστρονομίας στον Βόλο, το οποίο συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Δήμοι Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και οι επαγγελματίες σκαφών αναψυχής και γαστρονομίας.

Εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου και περιέγραψαν τους στόχους της διοργάνωσης, προσδοκώντας ότι ο Βόλος θα γίνει πόλη προορισμός γαστρονομικού και θαλάσσιου τουρισμού.

Ο Γιώργος Καραχρήστος, διευθυντής της Mact Media Group, εκ των διοργανωτών του festival, ανέφερε πως το πρώτο Yachting and Gastronomy festival που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο τον περασμένο Οκτώβριο επισκέφτηκαν τουλάχιστον 7.000 επισκέπτες ενώ περισσότερα από 200 μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν τη Μαγνησία ως προορισμό για yachting. «Θέλουμε η Μαγνησία να ακουστεί ως προορισμός yachting και θαλάσσιου τουρισμού», ανέφερε ο κ. Καραχρήστος.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκέπτονται τα σκάφη που θα ελλιμενιστούν στο λιμάνι, να ενημερώνονται για τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

«Η πόλη ενδείκνυται για γαστρονομικό και θαλάσσιο τουρισμό. Στόχος είναι η ανάδειξη του yachting και κατ΄επέκταση του θαλάσσιου τουρισμού καθώς και η ανάδειξη της περιοχής», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Από την πλευρά της, η αρμόδια αντιδήμαρχος Βόλου Γιούλη Μπόντου-Τοκαλή σημείωσε πως ο Δήμος Βόλου έχει επενδύσει στον θαλάσσιο και στο γαστρονομικό τουρισμό έμπρακτα. «Σε έντεκα χώρες έχουμε προωθήσει το yachting στον Βόλο. Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα του τουρισμού και αυτό προωθούμε μέσα από τις δράσεις μας. Προωθούμε και την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα», επισήμανε.

Αισιόδοξος ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του yachting στη Μαγνησία δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας, Παναγιώτης Πτωχόπουλος. «Το πρώτο yachting festival ήταν πιλοτικό. Ελπίζουμε ότι θα γίνει θεσμός. Πρέπει οι επαγγελματίες είναι να στηρίξουν το φεστιβάλ. Θέλουμε να μπαίνει ο κόσμος και να τον κάνουμε βόλτα στο λιμάνι του Βόλου», υπογράμμισε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου