ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Γυρίζουμε βίαια σελίδα»

γυρίζουμε-βίαια-σελίδα-127140

Tweet, που κυριαρχεί στα διεθνή δίκτυα τις τελευταίες ώρες, αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σχολίασε στα social media o Γιώργος Πετρουλάκης, στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που έχει εκφράσει τη βούληση να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Μαγνησία.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία απειλεί με «σοβαρές πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες» τη Φινλανδία, αλλά και τη Σουηδία σε περίπτωση που δρομολογήσουν ένταξη στο NATO. Η ίδια ακριβώς διατύπωση είχε χρησιμοποιηθεί σε δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μόνο που εν τω μεταξύ έχει μεσολαβήσει η εισβολή στην Ουκρανία, όπου οι απειλές πραγματοποιήθηκαν.

Οι απειλές προς Φινλανδία και Σουηδία θυμίζουν, τηρουμένων των αναλογιών, ανάλογη φρασεολογία που χρησιμοποίησε η Τουρκία στο παρελθόν για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Η συντονισμένη δράση Ελλάδας – Κυπριακής Δημοκρατίας κατέστησε εκείνες τις απειλές κενό γράμμα.

Σε κάθε περίπτωση, τις τελευταίες μέρες φαίνεται ότι το κεφάλαιο της παγκόσμιας ιστορίας που σηματοδότησε η πτώση του Τείχους του Βερολίνου έφτασε στο τέλος του. Φαίνεται να γυρίζουμε βίαια σελίδα.

Η λογική να βάλει το χέρι της».

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου