ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Εκδηλώσεις για το θεαθήναι… χωρίς όφελος»

εκδηλώσεις-για-το-θεαθήναι-χωρίς-όφ-128359

Βολές από την αντιπολίτευση ότι δεν αξιοποιήθηκε προς όφελος της πόλης η ευκαιρία των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Βολές κατά της δημοτικής αρχής ότι δεν αξιοποίησε την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης, του 1821 προκειμένου να προκύψουν αναπτυξιακά, οικονομικά και πολιτιστικά οφέλη στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, εξαπολύει η μείζονα αντιπολίτευση.

Δύο μήνες μετά την ανατολή του 2022, αποτιμώντας το αποτύπωμα που άφησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Πάσχος σε ανακοίνωση που τιτλοφορείται «Γιάννα ήταν και πέρασε» στηλιτεύει τη δημοτική αρχή και καταγγέλλει ότι αγνοήθηκαν παντελώς οι προτάσεις που είχε κάνει η παράταξή του με στόχο να αναδειχθεί η περιοχή. Κάνει λόγο για φιάσκο και υπογραμμίζει ότι οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν ήταν «πολύ κακό για το τίποτα…».

Ειδικότερα, ο κ. Πάσχος αναφέρει: «Εχοντας αισίως μπει στα τέλη Φεβρουαρίου του 2022 κι αφού αφήσαμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να κυλήσει, περιμένοντας ένα έστω υποτυπώδη απολογισμό της δημοτικής αρχής για το ιστορικό έτος 2021, κάτι που δεν έγινε ποτέ, είμαστε αναγκασμένοι ως παράταξη να αναφερθούμε εμείς σε αυτά που οι άλλοι αποφεύγουν. Φυσικά μιλάμε για το «φιάσκο», όπως εξελίχθηκε, του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η δημοτική αρχή κατάρτισε με τη γνωστή της προχειρότητα πρόγραμμα εκδηλώσεων κι ενώ ήδη είχαμε υπερβεί το πρώτο τρίμηνο του 2021, ζήτησε κι από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, προσχηματικά, προτάσεις για να τις ενσωματώσει στο γενικό πρόγραμμα. Και λέμε προσχηματικά γιατί ήλπιζαν ότι δεν θα συμμετείχαμε ώστε να χοέυν να λένε. Πλην όμως διαψεύσθηκαν διότι κάναμε ίσως τις ουσιαστικότερες προτάσεις που χωρίς πολλά έξοδα θα άφηναν το στίγμα των 200 χρόνων και στις επόμενες γενιές.

Ενδεικτικά θα αναφερθούμε σε δύο απ` αυτές:

-Να στείλουμε επιστολές και στους τριακόσιους Δήμους της χώρας που να τους ζητούμε να μας αποστείλουν μια πλάκα 30Χ40 εκατοστών, που θα είχαν χαράξει ένα δίστιχο από τον Θούριο ή όποιο άλλο ρητό σχετικό με την Επανάσταση του Ρήγα κι από κάτω το έμβλημα του κάθε Δήμου. Τις πλάκες αυτές θα τοποθετούσαμε στο εσωτερικό του τοίχου του Σπιτιού του Ρήγα, ώστε να μπορεί ο κάθε επισκέπτης να βλέπει τη συνεισφορά και την αναγνώριση του Δήμου καταγωγής του, στον ιερό αυτόν τόπο.

-Να γίνει σε επίσημη τελετή δεντροφύτευση 200 δεντρυλλίων ελιάς στον χώρο του ανδριάντα του Ρήγα και να ονομαστεί ο τόπος σε λόφο του Ρήγα, όπου κάθε χρόνο στην επέτειο της 25 Μαρτίου θα προσθέτουμε ένα δεντρύλλιο. Αυτές οι προτάσεις μας έχουν συμπεριληφθεί και στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων που συνέταξε ο Δήμος.

Ακόμη περιμένουμε. Αντ` αυτού, μείναμε σε ομιλίες, βραβεύσεις και παρουσιάσεις με αποκορύφωμα της επίσκεψη στην αρχή του έτους της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου στον Δήμο μας. Τότε χαρακτηριστικά είχαμε τoνίσει στη διευρυμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία και όλων των βουλευτών του νομού, αλλά και του περιφερειάρχη πως σημασία θα έχει, όταν πέσει ο κουρνιαχτός των πανηγυρικών εκδηλώσεων, τι θα μείνει ως παρακαταθήκη για τους δημότες μας.

Για άλλη μια φορά, δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε.

Κι όπως έγραψε κι ο Αγγλος θεατρικός συγγραφέας, «πολύ κακό για το τίποτα…»».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου