ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εβδομάδα εκπαίδευσης ΚΑΡΠΑ στο δημοτικό στάδιο Βελεστίνου

εβδομάδα-εκπαίδευσης-καρπα-στο-δημο-128386

Τα σεμινάρια θα διοργανωθούν από 28 Μαρτίου έως 1 Απριλίου

Με αφορμή την τοποθέτηση εξωτερικών απινιδωτών στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου διοργανώνει εβδομάδα εκπαίδευσης καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χρήση εξωτερικού απινιδωτή από Δευτέρα 28 Μαρτίου μέχρι Παρασκευή 1 Απριλίου στο δημοτικό στάδιο Βελεστίνου.

Στην εκπαίδευση θα συμμετέχουν μαθητές όλων των βαθμίδων και δημότες.

Οι εκπαιδευτές διασώστες, νοσηλευτές όλων των σωματείων, καθώς και οι ιατροί του ΕΚΑΒ και του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης, που θα περιλαμβάνουν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας την κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του πληρώματος ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Η συντονίστρια των κοινωνικών δομών Αντωνία Χασιώτη αναφέρει: «Μια εβδομάδα αρκεί να σώσουμε μια ζωή, ας τολμήσουμε να παρακολουθήσουμε την εκπαίδευση από τους ειδικούς, ας μη μένουμε αδρανείς. Ολοι μας με τη κατάλληλη γνώση μπορούμε να συμβάλλουμε να σωθεί μια ζωή.

Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες δηλώνοντας με την ενεργή συμμετοχή τους το δικό τους μήνυμα καρδιάς».

Ο Δήμος καλεί όσους δημότες θέλουν να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση να το δηλώσουν άμεσα, καθώς οι εγγραφές συνεχίζονται. Επίσης, σημαντικό είναι να δηλώσουν τις ώρες προτίμησης, ώστε να καταρτιστεί ανάλογα το πρόγραμμα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2425023794, Κοινωνικές Δομές Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου