ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Θρίλερ με κατεπείγουσα διακομιδή από Βελεστίνο στον Βόλο

θρίλερ-με-κατεπείγουσα-διακομιδή-από-134789

Επιστρατεύτηκε το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει ασθενή στο Νοσοκομείο, για πολλοστή φορά ακάλυπτη η βάρδια

Πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ από τον Βόλο κλήθηκε χθες για πολλοστή φορά να βγάλει «τα κάστανα από τη φωτιά», μεταφέροντας ασθενή με σοβαρό πρόβλημα υγείας από το Βελεστίνο, στο Νοσοκομείο Βόλου. Η βάρδια οδηγού ασθενοφόρου, τόσο το πρωί, όσο επίσης το απόγευμα, ήταν κενή. Η υγεία του ασθενούς ήταν επιβαρυμένη. Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου που ήταν βάρδια έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο για περαιτέρω έλεγχο.

Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας ενημέρωσε σχετικά τον τομέα του ΕΚΑΒ Βόλου και ζήτησε συνδρομή. Πλήρωμα ασθενοφόρου αναχώρησε από τον Βόλο και παρέλαβε τον ασθενή. Μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, εξετάστηκε από τους γιατρούς και αφού του δόθηκε η κατάλληλη αγωγή, επέστρεψε στο Βελεστίνο με το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, χθες οδηγός ασθενοφόρου υπήρχε μόνο για τη βραδινή βάρδια.

Τα οργανικά κενά που υπάρχουν δεν δίνουν τη δυνατότητα κάλυψης επί 24ωρου βάσης. Οι ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων στη συγκεκριμένη περιοχή αποτελούν μόνιμο πονοκέφαλο εδώ και πολλά χρόνια.

Κατά καιρούς γίνονται προσλήψεις επικουρικών οδηγών, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται.

Πολλές ημέρες το μήνα για να καλυφθούν οι ανάγκες διακομιδών στην περιοχή, που εκτείνεται από το Ελευθεροχώρι (στα σύνορα με την επαρχία Φαρσάλων) μέχρι τον ορεινό όγκο του Κεραμιδίου, επιστρατεύεται το ΕΚΑΒ.

«Εχουμε κουραστεί να φωνάζουμε χρόνια τώρα και να ζητάμε να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας. Στο Βελεστίνο και σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας υπάρχουν σοβαρά κενά. Εχουμε θρηνήσει θύματα εξαιτίας αυτών των ελλείψεων. Με αποσπασματικές λύσεις δεν λύνεται το πρόβλημα», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Γατής, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας.

Σημειώνεται, πως τον ερχόμενο Απρίλιο λήγει η σύμβαση επικουρικού οδηγού που απασχολείται στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Αν δεν ανανεωθεί η σύμβασή του ή αν δεν γίνει νέα πρόσληψη ουσιαστικά η συγκεκριμένη δομή θα μείνει μόνο με δύο οδηγούς ουσιαστικά, γεγονός που σημαίνει ότι τα κενά θα ενταθούν.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου