ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση

πρόταση-134939

Υπέρ της σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά, με αφορμή την εχθρική ρητορική που αναπτύσσει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αγκυρα, τάσσεται ο Γιώργος Πετρουλάκης, πολιτικός επιστήμονας – διεθνολόγος, πρώην γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε ανάρτησή του στα social media ο κ. Πετρουλάκης τοποθετείται στις εξελίξεις και αναφέρει: «Το «Ιερό Δισκοπότηρο» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι ο σεβασμός των συνόρων. Ολα μας ουσιαστικά τα εθνικά θέματα, σε Αιγαίο και Κύπρο, συνδέονται με αυτό. Ο σεβασμός των συνόρων είναι το θεμέλιο για ασφάλεια και ανάπτυξη σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου.

Είναι ο λόγος πίσω από τη μεγαλύτερη περίοδο ειρήνης (από τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα) που έζησε η Δυτική τουλάχιστον Ευρώπη στην ιστορία της.

Οτιδήποτε θέτει θέμα αμφισβήτησης συνόρων βρίσκεται ευθύς εξαρχής απέναντι στα εθνικά μας συμφέροντα.

Πολλές φορές δεν μπορείς να το αποτρέψεις. Γιατί ενεργοποιούνται δυνάμεις που υπερβαίνουν κατά πολύ την ισχύ οποιασδήποτε μεμονωμένης χώρας.

Για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκπέμπεις ως χώρα συνεχώς ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του σεβασμού των συνόρων – όπως κάνουμε διαχρονικά και διακομματικά, ευτυχώς – και να επιδεικνύεις προς πάσα κατεύθυνση ενιαίο εσωτερικό μέτωπο.

Η σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πιστεύω θα βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση».

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου