ΤΟΠΙΚΑ

Θα «ακούσει»… βαριά καμπάνα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

θα-ακούσει-βαριά-καμπάνα-από-το-πε-136558

Αντιμέτωπος με αυστηρή ποινή ο αντιεμβολιαστής γιατρός για τη «ρητορική» κατά του εμβολίου – Σε εξέλιξη η προανακριτική και για τον θάνατο 60χρονης Βολιώτισσας

Αντιμέτωπος με βαριά καμπάνα για την αντιεπιστημονική ρητορική κατά του εμβολίου είναι ο αντιεμβολιαστής Βολιώτης γιατρός, που βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου για τη δράση του, από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, αλλά και από τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή το πειθαρχικό συμβούλιο «κλείδωσε» την πρώτη αυστηρή ποινή σε βάρος του γιατρού. Η ποινή για την ώρα δεν είναι ανακοινώσιμη. Κρατιέται ως «επτασφράγιστο» μυστικό. Θα κοινοποιηθεί πρώτα στον ενδιαφερόμενο, δηλαδή στον γιατρό και μετά θα δημοσιοποιηθεί στην κοινή γνώμη, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης.

«Η ποινή είναι πολύ αυστηρή, αλλά δεν είμαστε σε θέση ακόμη να την ανακοινώσουμε επίσημα για λόγους διαδικαστικούς. Πολύ σύντομα θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις, γιατί είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό για το οποίο η τοπική κοινωνία θα πρέπει να ενημερωθεί έγκυρα», αρκέστηκε να πει ο κ. Τσάμης.

Το πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε ποινή επί της πρώτης υπόθεσης που είχε αποκαλύψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, για τις δημόσιες τοποθετήσεις του γιατρού σε εκδήλωση που μεταδόθηκε μέσω του YouTube, στην οποία ο γιατρός εμφανίζεται να ξιφουλκεί κατά της πανδημίας και των εμβολιασμών.

Η έρευνα αρχικά συμπεριλάμβανε τρεις γιατρούς. Οι δύο όμως στην πορεία απεβίωσαν και έτσι δεν είχε αντικείμενο πλέον ο έλεγχος σε βάρος τους. Συνεχίστηκε μόνο για τον 72χρονο.

Σημειωτέον, ο ίδιος γιατρός ελέγχεται από τον Ιατρικό Σύλλογο και για δεύτερη υπόθεση, που αφορά στην καταγγελία Βολιώτη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, συζύγου 60χρονης γυναίκας που νοσούσε με κορονοϊό, ακολουθούσε τις οδηγίες του, την απέτρεψε να μεταβεί εγκαίρως στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε ημιθανή κατάσταση και να πεθάνει αργότερα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένη.

Ο σύζυγος της γυναίκας κατέθεσε στον Ιατρικό Σύλλογο επώνυμη καταγγελία σε βάρος του γιατρού, ενώ παράλληλα ξεκίνησε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τη Δικαιοσύνη.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού έχουν κατατεθεί και άλλες επώνυμες καταγγελίες, ωστόσο ο Ιατρικός Σύλλογος δεν αποκαλύπτει πόσες.

Για την υπόθεση της 60χρονης πάντως το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου ανέθεσε σε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου να κάνει προανακριτική. Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν όλες τις πλευρές και όσους όσοι έχουν εμπλοκή με το περιστατικό για να τοποθετηθούν. Ο σύζυγος της 6οχρονης έχει ήδη καταθέσει, ενώ άμεσα θα κληθεί ο καταγγελλόμενος να καταθέσει για την υπόθεση.

Μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση από το μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, θα εκδοθεί η γνωμάτευσή του, η οποία θα κατατεθεί στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει εάν θα ακολουθηθεί η πειθαρχική διαδικασία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου