ΤΟΠΙΚΑ

Αναδιοργάνωση κλινικών και ΜΕΘ στο πλαίσιο επιστροφής στην κανονικότητα

αναδιοργάνωση-κλινικών-και-μεθ-στο-πλ-136881

Αύξηση χειρουργικών αιθουσών για non covid περιστατικά σε πρώτο πλάνο, μετά τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα – Στους 31 οι ασθενείς με covid

Η μεγάλη αποκλιμάκωση στις νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό επιτρέπει στη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση κλινικών και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μετά από μήνες ολόκληρους που δόθηκε μάχη, ώστε το Νοσοκομείο να αντεπεξέρχεται στην ασφυκτική πίεση που δέχτηκε εξαιτίας της Δέλτα κυρίως και δευτερεύοντος της Ομικρον.

Χθες, μετά από συνεννόηση που έγινε μεταξύ Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, δόθηκε ξανά σε πλήρη λειτουργία η ουρολογική κλινική, ενώ μέχρι τέλος της εβδομάδας θα «επιστρέψει» και η ΩΡΛ. Oι δύο κλινικές μέχρι πρότινος λειτουργούσαν με συμπτυγμένες κλίνες, προκειμένου να εξασφαλίζονται επιπλέον κρεβάτια για την τρίτη κλινική κορονοϊού.

Επίσης αποφασίστηκε να ανοίξει ακόμη μία αίθουσα χειρουργείου. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου σφοδρού κύματος της πανδημίας πραγματοποιούνταν όλα τα έκτακτα χειρουργεία που αφορούσαν σοβαρά περιστατικά, επεμβάσεις σε ογκολογικούς ασθενείς και ορθοπεδικά που δεν «σήκωναν» αναβολή.

Με την επιστροφή στην κανονικότητα και την αύξηση των χειρουργικών αιθουσών, υπάρχει ήδη καταρτισμένη λίστα με τα προγραμματισμένα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν.

Eπίσης η ΜΕΘ για non covid περιστατικά θα διαθέτει πλέον οκτώ κρεβάτια, ενώ η ΜΕΘ covid τέσσερα. Χθες, νοσηλευόταν διασωληνωμένη μόνο μία γυναίκα.

Υφεση σε κρούσματα και νοσηλείες

Η αποκλιμάκωση στις κλινικές που νοσηλεύουν ασθενείς με κορονοϊό συνεχίζεται. Συνολικά πλέον νοσηλεύονται 31 άτομα, εκ των οποίων μόνο μία ασθενής σε μηχανική υποστήριξη στη ΜΕΘ covid.

Tις τελευταίες ώρες καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος ηλικιωμένου. Πρόκειται για 95χρονο, ο οποίος κατέληξε από επιπλοκές της νόσου.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 261 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τέσσερα στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Επίσης από τα χθεσινά rapid tests προέκυψαν 77 κρούσματα στη Μαγνησία.

Ειδικότερα, στο λιμάνι Σκιάθου σε συνολικό αριθμό 73 δειγμάτων καταγράφηκαν τρία θετικά κρούσματα, σε δύο άνδρες και ένα κορίτσι με διάμεση ηλικία τα 34 έτη.

Στο ΚΑΠΗ ΑΓ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 445 δειγμάτων καταγράφηκαν 52 θετικά κρούσματα, σε 29 άντρες και 23 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη, ενώ στο Μεταξουργείο πραγματοποιήθηκαν 253 έλεγχοι και καταγράφηκαν 19 θετικά κρούσματα, σε εννιά άντρες και 10 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη.

Ακόμη, στην Π.Ε. Μαγνησίας σε συνολικό αριθμό 125 δειγμάτων καταγράφηκαν δύο θετικά, σε έναν άντρα και μία γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 33 έτη, ενώ στην Αγριά σε συνολικό αριθμό 96 δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα, σε γυναίκα 59 ετών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου