Βάσω Κυριαζή:«Ντροπολογίας το ανάγνωσμα…

βάσω-κυριαζήντροπολογίας-το-ανάγνω-326568

Τελικά δεν έχουν το Θεό τους ορισμένοι βουλευτές και υπουργοί. Δεν φτάνει που τους κατηγορούν από το πρωί μέχρι το βράδυ για λαϊκισμό της τελευταίας στιγμής καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, έχουν γράψει πλέον στα παλιά τους τα παπούτσια και τον κανονισμό της Βουλής αλλά και τον πρωθυπουργό.

Ενώ συνιστάται από όλες τις πλευρές να αποφεύγονται οι τροπολογίες, αυτοί συνεχίζουν… το δικό τους βιολί προκαλώντας το κοινό αίσθημα αφού τα ρουσφέτια που θέλουν να κάνουν στο παραπέντε βγάζουν μάτι.

Μία τέτοια ρουσφετολογική διάταξη επιχείρησε να περάσει χθες «στα κρυφά» ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης και να νομοθετήσει έκπτωση κατά 80% στα ποσά που πρέπει να πληρώσουν όλοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων των νομών Ξάνθης και Ροδόπης προκειμένου να τα τακτοποιήσουν.Στο περιθώριο μάλιστα της συνεδρίασης της Ολομέλειας όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τα ταξί και ενώ σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής δεν επιτρέπονται αλλαγές και προσθήκες κατά την συγκεκριμένη διαδικασία (σ.σ. εκτός εάν υπάρχει σύμφωνη γνώμη από το σύνολο των κομμάτων) ο κ. Σηφουνάκης ενημέρωσε ότι στις ευνοϊκές διατάξεις που προβλέπουν έκπτωση 80% του χρηματικού ποσού για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων εκτός του μουσουλμανικού πληθυσμού εντάσσεται όλος ο πληθυσμός των νομών Ξάνθης και Ροδόπης.

Όπως ήταν φυσικό η «πρωτοβουλία» του αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος που δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του το τελευταίο διάστημα για να λύσει κανένα θέμα της προκοπής που αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών προκάλεσε θύελλα μέσα στη Βουλή, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να μην πιαστούν στα χέρια με βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Σκεφτείτε να μην υπήρχε και προειδοποίηση από τον πρωθυπουργό δηλαδή πώς θα συμπεριφέρονταν οι υπουργοί καθώς εδώ και μία εβδομάδα, κυριολεκτικά στο παρά πέντε της διάλυσης της Βουλής, έρχονται στο Κοινοβούλιο όχι μία και δύο αλλά δεκάδες ρουσφετολογικές τροπολογίες που ξεπερνούν τις 80 και φανερώνουν πως οι βουλευτές δεν ξεχνούν τις προεκλογικές τους συνήθειες.Για παράδειγμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς ζητεί να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης από το Ενιαίο Μισθολόγιο, ο Γιάννης Ιωαννίδης από τη ΝΔ ζητεί το διορισμό στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς των αθλητών που διακρίνονται σε Παγκόσμιους Αγώνες, πέραν των Ολυμπιακών, ο Γιάννης Βούρος ζητεί οι διακριθέντες αθλητές να εισάγονται σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ άνευ εξετάσεων, η Αικατερίνη Φαρμάκη του ΠΑΣΟΚ ζητεί να μειωθεί στα επαρχιακά καζίνο η τιμή εισιτηρίου από 15 σε 12 ευρώ και να αυξηθεί στα μεγάλα από 6 στα 12 ευρώ.Πιο προχωρημένοι οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κρεμαστινός και Ζωίδης και Κυκλάδων Ρήγας ζητούν να καταργηθούν οι εκκρεμείς δίκες του Δημοσίου με Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή άλλων φορέων για ακίνητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , απαιτώντας μάλιστα όσες δικαστικές αποφάσεις έχουν βγει να μην εκτελεστούν. Αιδώς πια…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου