ΤΟΠΙΚΑ

Ομιλος Εταιρειών Βαρούτσικος – Οδηγεί την «κούρσα» των διεθνών μεταφορών

ομιλος-εταιρειών-βαρούτσικος-οδηγε-165561

Η τοπική οικογενειακή επιχείρηση, που, παρά την κρίση, γιγαντώθηκε – Γ. Βαρούτσικος: Οταν έχεις όραμα, μπορείς να μεγαλουργήσεις

Εκείνοι που επισημαίνουν ότι η κρίση μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες αρκεί κανείς να τις αξιοποιήσει σωστά, έχουν σίγουρα στο μυαλό τους τον Ομιλο Εταιρειών Βαρούτσικος, με έδρα τον Βόλο. Εναν Ομιλο που ξεκίνησε από μία οικογενειακή επιχείρηση, το εκτελωνιστικό γραφείο «Βαρούτσικος», που ιδρύθηκε το 1925, και έναν αιώνα μετά έχει εξελιχθεί σε «leader» των διεθνών μεταφορών και όχι μόνο.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή ετήσια κοπή πίτας του Ομίλου Βαρούτσικος για το έτος 2022, στη Νέα Ιωνία, στον πανέμορφο χώρο του Εgalite Club που ανήκει στον Ομιλο Βαρούτσικος.

Ολη η ομάδα των εταιρειών βρέθηκε μαζί σε αυτήν την ετήσια εκδήλωση- συνάντηση, μαζί με καινούργιους συνεργάτες που ήρθαν χθες στον Βόλο για να ανταλλάξουν ευχές και να επαναβεβαιώσουν το γνωστό ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει».

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η συνταγή της επιτυχίας για την οικογένεια Βαρούτσικου είναι μία, δουλειά, δουλειά, δουλειά. Πίστη σε αυτό που κάνεις, σεβασμός στους πελάτες και διαρκή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Η επιχείρηση το 2025 κλείνει 100 χρόνια ζωής, έχοντας να επιδείξει ένα σημαντικό έργο που στον πυρήνα του έχει το μεταφορικό έργο.

Το εκτελωνιστικό γραφείο «Βαρούτσικος» ιδρύθηκε το 1925, από τον Γεώργιο Π. Βαρούτσικο, και είχε ως κύριο επαγγελματικό προσανατολισμό την ενασχόληση με εκτελωνιστικές εργασίες.

Η άνθηση του εμπορίου εκείνη την περίοδο και η σταδιακή ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου, ως εναλλακτικού διαμετακομιστικού εμπορικού κέντρου, δημιούργησαν θετικές προοπτικές για το εκτελωνιστικό επάγγελμα.

Τον ιδρυτή της επιχείρησης διαδέχτηκε ο Παναγιώτης Γ. Βαρούτσικος, το 1956, διατηρώντας τον προσανατολισμό της επιχείρησης σταθερά στην παροχή εκτελωνιστικών υπηρεσιών.

Το 1986 εισέρχεται στην επιχείρηση η νέα γενιά, η τρίτη κατά σειρά, με την είσοδο του Γεωργίου Π. Βαρούτσικου, ο οποίος μέχρι και σήμερα είναι και ο διαχειριστής της επιχείρησης.

Με την έλευσή του η ατομική εταιρεία «Βαρούτσικος» εξελίχθηκε σε «ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Α.Ε.» και στη συνέχεια ίδρυσε επιπλέον τις εταιρείες «VTRANS Α.Ε.», «ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Π.&Γ. Ο.Ε.», «UNIFREC Α.Ε.» διαμορφώνοντας έτσι τον όμιλο «ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ».

Ο όμιλος πλέον έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και σε άλλους τομείς παροχής υπηρεσιών καλύπτοντας πλέον όλο το φάσμα αναγκών της σύγχρονης μεταφοράς σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια, μέσα στην πανδημία, «απέκτησε» άλλα δύο «παιδιά». Τις εταιρείες, «REPLANT» που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, λιπάσματα, σπόρους και «ΕGALITE ΙΚΕ» που δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών. Έχει υπό τη «σκέπη» της τον αθλητικό χώρο δίπλα από το γήπεδο αντισφαίρισης, στο σύμπλεγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν το Κλειστό Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας και το Κλειστό Γυμναστήριο. Πρόκειται για έναν χώρο με σύγχρονες υποδομές ο οποίος διαρκώς αναπτύσσεται

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην κάλυψη των αναγκών των πελατών μας με ασφάλεια, ταχύτητα, ακρίβεια και υπευθυνότητα», είναι το μότο που εμπνέει τους ανθρώπους της εταιρείας, με τον Γιώργο Παν. Βαρούτσικο να κρατάει γερά το τιμόνι, μαζί με τους συνεχιστές του, που δεν είναι άλλοι από τους δυο γιους του, Παναγιώτη και Καλλίμαχο, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει στα «βαθιά», αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες αρμοδιότητες στις επιχειρήσεις.

«Όταν έχεις όραμα και ψυχική δύναμη μπορείς να μεγαλουργήσεις. Αρκεί να είσαι αποφασισμένος να παλέψεις για αυτό που πιστεύεις», προσθέτει ο ίδιος.

Ο Όμιλος φέτος παρουσίασε τζίρο 15 εκ. ευρώ, απασχολεί σε μόνιμη βάση 35 άτομα προσωπικό, ενώ εκατοντάδες είναι εκείνοι που έχουν εξασφαλισμένη απασχόληση μέσω του δικτύου συνεργατών των επιχειρήσεων του.

Η πρωτοπορία στα κοντέινερ

Η εταιρεία Βαρούτσικος ήταν εκείνη που έφερε στο λιμάνι του Βόλου τα πρώτα κοντέινερ, ανοίγοντας το 1998 νέους δρόμους στην ανάπτυξη του λιμένα και δίνοντας δουλειά σε λιμενεργάτες, ναυτικούς πράκτορες και μία σειρά άλλους κλάδους που δραστηριοποιούνται γύρω από το λιμάνι.

«Η έλευση των πρώτων κοντέινερ στον Βόλο στις 13 Ιουνίου, το 1998, αποτέλεσε σταθμό στην πορεία του λιμανιού. Νιώθω πραγματικά δικαιωμένος για την επιλογή που έκανα εκείνη την εποχή. Καταφέραμε ως επιχείρηση να μας εμπιστευτούν πελάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με πολύ μεγάλο μεταφορικό έργο. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την πρόκληση και συμβάλλαμε στην ανάπτυξη του λιμένος», θα πει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Παν. Βαρούτσικος.

Τότε δόθηκε το πρώτο έναυσμα. Σήμερα η «Βαρούτσικος Α.Ε.» διακινεί κοντέινερς σε πολλά μέρη του κόσμου.

Η «UNIFREC» με έδρα τον Πειραιά, είναι η εταιρεία που μέσω του εκτενούς παγκόσμιου δικτύου συνεργατών και αντιπροσώπων, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταφοράς, ολοκληρωμένου κοντέινερ (FCL) ή τμηματικών φορτώσεων (LCL), ειδικές μεταφορές, αποθηκεύσεις και υπηρεσίες ασφάλισης εμπορεύματος και μεταφοράς, ενώ μέσω της εταιρίας «ΒΑΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Π&Γ Ο.Ε.», του ομίλου, παρέχουμε άμεσα τελωνειακή εκκαθάριση των εμπορευμάτων, με δυνατότητα εκτελωνισμού σε όλα τα τελωνεία της Ελλάδας, μέσω του ξεχωριστού εκτελωνιστικού της τμήματος στο χώρο του λιμένα του Βόλου.

«Το όνομα μας έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο στον τομέα των εκτελωνισμών με παράδοση και εμπειρία πάνω από 90 χρόνια στον χώρο», λέει με καμάρι ο Γιώργος Παν. Βαρούτσικος.

Επίσης, σε εγχώριο επίπεδο, μέσω της εταιρείας «VTRANS Α.Ε.» που διαθέτει εκτενή ιδιόκτητο στόλο αυτοκινήτων εθνικών μεταφορών και συνεπικουρούμενη από ένα οργανωμένο και αξιόπιστο δίκτυο συνεργατών πανελλαδικά, ο Όμιλος μπορεί να πετύχει παραδόσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια εντός 24 έως 72 ωρών ανάλογα με τον προορισμό. Επιπλέον η εταιρεία διαθέτει δεξαμενές για μεταφορές υγρών φορτίων κ.α.

Γιγαντώθηκε, παρά την κρίση

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας και όλους τους πελάτες μας. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν αποτελεί έναυσμα, ώστε να δημιουργήσουμε επιπλέον προοπτικές ανάπτυξης του ομίλου που ήδη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις μεταφορές», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με τη σειρά του ο Καλλίμαχος Γ. Βαρούτσικος, διευθύνων σύμβουλος της «UNIFREC Α.Ε.» που έχει έδρα τον Πειραιά, δημιουργήθηκε στην κρίση και όμως πάει πολύ καλά.

Αισιόδοξο το μήνυμα και του Παναγιώτη Γ. Βαρούτσικου, διευθύνοντα σύμβουλου στην Eligatee IKE που κάνει ειδική μνεία στη συμβολή των υπαλλήλων και των συνεργατών του Ομίλου. «Η καλή πορεία του Ομίλου οφείλεται στο κοινό όραμα που μοιραζόμαστε με τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες μας. Προχωράμε μπροστά και αναπτυσσόμαστε, παρά την κρίση. Και έτσι θα συνεχίσουμε», κατέληξε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη και συνεργάτες του Ομίλου από όλη την Ελλάδα (φωτό Μιχάλης Χατζηγιάννης)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου