Κατά πλειοψηφία η έγκριση φωτοβολταϊκών

Τελευταία ενημέρωση: 2022-02-06, 11:20:29
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε περιβαλλοντική μελέτη για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 
Κατά πλειοψηφία η έγκριση φωτοβολταϊκών

Κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) ισχύος 174,9995 MW στην περιοχή «Δασόλοφος». Τη Μελέτη προώθησε στο ΔΣ για τη λήψη απόφασης η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εισηγούμενος το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μπατζιάκας ανέφερε ότι «ως δήμος είμαστε θετικοί στη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, μια και είναι ήπιας μορφής παρέμβαση.

Οσον αφορά στα δασικά τμήματα των φωτοβολταϊκών πάρκων η αρμοδιότητα είναι του δασαρχείου και εμείς ως δήμος εναρμονιζόμαστε με τις αποφάσεις του.

Για το περιβαλλοντικό κομμάτι συμφωνούμε με τις αποφάσεις της Περιφέρειας, θεωρούμε δεδομένο ότι μετά τη λήξη της κάθε σύμβασης η γη θα επανέλθει στην πρότερη κατάσταση, μετά από σχετική πλήρη αποκατάσταση των εκτάσεων. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα δίνουμε στο ζήτημα της καταρροής των υδάτινων όγκων που θα προκύψουν από τις επενδύσεις αυτές, με την εκτέλεση από τις εταιρείες των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών έργων».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαράλαμπος Πάσχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπατζιάκας Αθανάσιος, Παπατόλιας Απόστολος, Μπαρτζιάλης Μαργαρίτης, Μωραΐτης

Χρήστος, Πανομμάτης Κωνσταντίνος, Σεσκλιώτης Θεοχάρης, Κουβάτας Αθανάσιος, Κουσκουρίδας Μιχαήλ και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Απόστολος Παπαϊωάννου δεν ενέκριναν την εισήγηση.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=