ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παράταση έως τον Αύγουστο για να ολοκληρωθεί έργο της ΔΕΥΑΡΦ σε Αερινό & Αγιο Γεώργιο

παράταση-έως-τον-αύγουστο-για-να-ολοκλ-167187

Πανδημία και έλλειψη υλικών στην αγορά επικαλείται η ανάδοχος εταιρεία

Αίτημα στον δήμο Ρήγα Φεραίου κατέθεσε η κατασκευάστρια εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής της αποχέτευσης στα δημοτικά διαμερίσματα, Αερινό και Αγιο Γεώργιο, ζητώντας να λάβει παράταση στην προθεσμία που έχει να το αποπερατώσει.

Η εταιρεία ζητά προθεσμία μέχρι 17 Αυγούστου και επικαλείται συγκεκριμένους λόγους.

Η αρχική υποχρέωση περαίωσης του έργου ήταν έως 17 Ιανουαρίου 2022. Έως τώρα έχει κατασκευαστεί το 70% του συμβατικού έργου.

Σύμφωνα με τον ανάδοχο υπήρξε καθυστέρηση για περίπου 3 μήνες λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ ένας ακόμη παράγοντας ήταν η έξαρση της πανδημίας, με αποτέλεσμα αρκετές φορές το εργοτάξιο υπολειτουργούσε υποχρεωτικά λόγω κρουσμάτων. Τέλος, η εταιρεία αναφέρεται στην έλλειψη πρώτων υλών, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτέλεσε ένα επιπρόσθετο πρόβλημα στην ομαλή εξέλιξη των εργασιών.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα παράτασης, πλην της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Παπαϊωάννου δεν ενέκρινε την εισήγηση.

Σημειώνεται πως το έργο αφορά στην κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στις κοινότητες Αγίου Γεωργίου και Αερινού του Δήμου Ρήγα.

Τα δίκτυα συλλογής ακαθάρτων του Αγ. Γεωργίου και Αερινού είναι δίκτυα βαρύτητας και θα αποχετευτεί σε αυτά το σύνολο των οικισμών που ανέρχεται για τον Αγ. Γεώργιο σε περίπου 356 στρ. και για τον οικισμό του Αερινού σε 211 στρ. στα οποία έχει θεωρηθεί ενιαία πυκνότητα δόμησης.

Το δίκτυο ακαθάρτων του Αγ. Γεωργίου αποτελείται από ένα κεντρικό συλλεκτήρα (Σ4) και έναν αριθμό από πρωτεύοντες και δευτερεύοντες αγωγούς βαρύτητας οι οποίοι αποχετεύουν τον οικισμό και συμβάλλουν στον συλλεκτήρα. Αντίστοιχα το δίκτυο ακαθάρτων του Αερινού αποτελείται από δύο κεντρικούς συλλεκτήρες τους αγωγούς 1 και 2 και έναν αριθμό από δευτερεύοντες αγωγούς βαρύτητας οι οποίοι αποχετεύουν τον οικισμό και συμβάλλουν στους συλλεκτήρες. Τα λύματα θα οδηγούνται στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου