Παράταση στην ολοκλήρωση του έργου τηλεμετρίας στον δήμο Ρήγα Φεραίου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-30, 13:33:06
Μετά την έγκριση της παράτασης, που ζήτησε η εταιρεία, ο χρόνος περαίωσης του έργου καθορίστηκε για τον Απρίλιο
Παράταση στην ολοκλήρωση του έργου τηλεμετρίας στον δήμο Ρήγα Φεραίου

 Ζήτησε η ανάδοχος εταιρεία από τη ΔΕΥΑΡΦ - Τον Απρίλιο η ολοκλήρωση 

Αίτημα για παράταση τριών μηνών προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της τηλεμετρίας και αυτοματισμού του δικτύου ύδρευσης στον δήμο Ρήγα Φεραίου κατέθεσε η ανάδοχος εταιρεία.

Η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης και στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο ενέκριναν το αίτημα. Ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να το παραδώσει προς χρήση τον ερχόμενο Απρίλιο.

Πρόκειται για μία παρέμβαση που θα εξασφαλίσει αφενός σημαντική εξοικονόμηση υδατικών πόρων και αφετέρου θα συμβάλλει στην πρόληψη διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, έχει ήδη αναδειχτεί η ανάδοχος εταιρεία και έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση των έξυπνων συστημάτων αυτοματισμού.

Με την τηλεμετρία θα υπάρχει δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να ελέγχονται και να εντοπίζονται προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης και στις γεωτρήσεις, καθώς επίσης σε πραγματικό χρόνο να γίνεται ποιοτικός έλεγχος στα χαρακτηριστικά του νερού.

Ετσι θα εξοικονομούνται πόροι, θα ελέγχονται άμεσα οι διαρροές στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ύδατος καθώς το συγκεκριμένο αυτοματοποιημένο σύστημα εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και σε περίπτωση ανωμαλιών λειτουργίας ειδοποιεί κατάλληλα ώστε να προφυλάσσει την εγκατάσταση από τυχόν βλάβες.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η τοποθέτηση πέντε δεξαμενών δεκατεσσάρων αντλιοστασίων και δύο αντλιοστασίων – δεξαμενών που θα ελέγχονται από επτά κεντρικούς τοπικούς σταθμούς ελέγχου, καθώς και δεκατέσσερις τοπικούς σταθμούς ελέγχου της πίεσης και της ροής.

Τέλος, προβλέπεται να υπάρχει ένας φορητός σταθμός ελέγχου. Πρόκειται για έναν φορητό υπολογιστή ο οποίος θα διαθέτει και ενσωματωμένο modem απ΄ όπου θα παρέχεται η δυνατότητα του συνολικού ελέγχου και τηλεχειρισμού όλου του συστήματος.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=