Υπενθύμιση απογραφής για τους «ξεχασιάρηδες»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-30, 12:30:30
Ο Δήμος τονίζει ότι η απογραφή του πληθυσμού είναι σημαντική
Υπενθύμιση απογραφής για τους «ξεχασιάρηδες»

 «Απογραφόμαστε στον τόπο όπου ζούμε, όλοι μετράμε», επισημαίνει ο Δήμος 

Να απογραφούν στον Δήμο εκείνοι που ακόμη δεν το έχουν κάνει, είτε διά ζώσης, είτε ηλεκτρονικά, καλεί ο δήμος Ρήγα Φεραίου.

«Η απογραφή καθορίζει το μέλλον του Δήμου μας για τα επόμενα 10 χρόνια. Απογραφόμαστε στον τόπο όπου ζούμε. Ολοι μετράμε», επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση στα social media που έκανε ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας.

Στην ανακοίνωση παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες και τονίζονται τα εξής:

«Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Ρήγα Φεραίου ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί ακόμη μπορούν να απογραφούν ως εξής:

Α. Ηλεκτρονική απογραφή/Αυτοαπογραφή

Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα

ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 - Gov.gr.

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός «Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού σας. Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, όροφος και τηλέφωνο επικοινωνίας) στην ηλεκτρονική διεύθυνση volos@statistics.gr.

  1. Φυσική απογραφή/Πόρτα - Πόρτα

Ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

  • Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη διά ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
  • Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη διά ζώσης:

- Ο απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα βεβαιωτικά απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Ή θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα βεβαιωτικά απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, τηλεφωνήστε στα 24210 72687- 72689. Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, παρακαλούμε να επιμείνετε, διότι όταν είναι κατειλημμένη η γραμμή, δείχνει σαν να καλεί κανονικά.

Αν έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά) ή καλέστε στα τηλέφωνα 24210 72900 ή 72690 ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, όροφο και τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση p.poziou@statistics.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Σε κάθε περίπτωση προβλήματος, ως προς την απογραφή σας, εκτός από τα ανωτέρω τηλέφωνα, μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο δημάρχου τηλ.: 2425350211».

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=