ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Bιοκλιματική αναβάθμιση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

bιοκλιματική-αναβάθμιση-στην-πλατεία-190941

Αρχίζει το έργο, που αναμένεται να φέρει νέα δεδομένα στη δημοτική ενότητα

Θέμα χρόνου είναι να αρχίσει το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Αγίου Γεωργίου Φερών. Πρόκειται για μία παρέμβαση που αναμένεται να αναβαθμίσει τη δημοτική ενότητα.

Το έργο βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο πριν την έναρξή του και θα ολοκληρωθεί εντός του χρόνου. Αποτελεί σημαντικό έργο για την περιοχή, καθώς η Κοινότητα Αγίου Γεωργίου βρίσκεται ανατολικά του Βελεστίνου σε κοντινή απόσταση από τον Βόλο. Η συγκεκριμένη πλατεία είναι η κεντρική του χωριού, περιβάλλεται, κυρίως, από καταστήματα εστίασης με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Το έργο χρηματοδοτείται με το ποσό των 203.688 € από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου και με το ποσό των 227.812 € από έσοδα του Δήμου.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας για την αισθητική αναβάθμιση του εξωτερικού χώρου.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η τοποθέτηση μεταλλικών καθιστικών και παρτεριών. Επίσης θα κατασκευαστεί νέα παιδικής χαρά που θα εξοπλιστεί με νέα παιχνίδια ασφαλείας, σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές.

Η μελέτη ακόμη προβλέπει την τοποθέτηση προκατασκευασμένου χλοοτάπητα, νέων δένδρων και θάμνων, την κατασκευή εσοχών για τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, νέα φωτιστικά σώματα και κατασκευή υδάτινου στοιχείου τύπου σιντριβανιού.

Οπως τονίζεται από τον δήμο η ανάπλαση της πλατείας στοχεύει ακριβώς στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και έχει ως στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού, αυξάνοντας παράλληλα τις αστικές ροές χωρίς να περιορίζουν τις δυνατότητες ελεύθερης πρόσβασης και αναψυχής.

Για τους κατοίκους αποτελεί ένα έργο πνοής όπου θα δώσει διαφορετική αισθητική στη δημοτική ενότητα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου