ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επί ποδός το δίκτυο κοινωνικών δομών 

επί-ποδός-το-δίκτυο-κοινωνικών-δομώ-190958

Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη μετάδοση του ιού COVID-19, από την αρχή της πανδημίας δημιουργήθηκε μια ενισχυμένη υποστηρικτική δομή, που παρείχε υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης σε αυτούς που αδυνατούσαν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

Η διευρυμένη δομή στο πλαίσιο εξυπηρέτησης όλο και περισσότερων πολιτών κατάφερε να εξυπηρετήσει άμεσα τον ευάλωτο πληθυσμό της περιοχής.

Συμμετείχαν όλες οι Κοινωνικές Δομές, το προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι, οι υπάλληλοι των ΚΔΑΠ και του Κέντρου Κοινότητας, αναλαμβάνοντας τη σίτιση, τη συνταγογράφηση μέσω του Κέντρου Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων και την αγορά φαρμάκων. Επίσης, λειτουργούσε και λειτουργεί υποστηρικτική τηλεφωνική γραμμή όλο το 24ωρο. Οι υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας παρείχαν συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέσω τηλεφωνικής γραμμής για όσους είχαν ανάγκη.

Επιπλέον, λήφθηκαν από την πρώτη στιγμή όλα τα απαραίτητα μέτρα προς εξυπηρέτηση των δημοτών με ασφάλεια από τις υπηρεσίες του δήμου.

«Η άμεση κινητοποίησή μας και η οργάνωση των δομών μας προς την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης, μας βοήθησαν να συντονίσουμε πλήρως όλες τις Κοινότητες του Δήμου, χωρίς σημαντικές δυσκολίες», επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αρμόδια, Αντωνία Χασιώτη, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να είναι επί ποδός, προκειμένου να συνδράμουν τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου