ΑΛΜΥΡΟΣ

Κ.Υ. Αλμυρού: 50.000 εμβολιασμοί

κ-υ-αλμυρού-50-000-εμβολιασμοί-194384

Εφοδιασμένο με πέντε εμβολιαστικές γραμμές και με το υγειονομικό προσωπικό επί ποδός σε κάθε εφημερία, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού μπήκε στη μάχη της ανοσίας του γενικού πληθυσμού, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει την υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας.

Συγκεντρωτικά από τον Φεβρουάριο του 2021, όποτε και ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέχρι σήμερα στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού έχουν πραγματοποιηθεί 50.000 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού. Στη συγκεκριμένη δομή δεν εμβολιάζονται μόνο πολίτες από τη Νοτιοδυτική Μαγνησία, αλλά και από την υπόλοιπη Μαγνησία, καθώς επίσης από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Ταυτόχρονα όμως είναι η μοναδική δομή στην περιοχή, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μάλιστα, που έχει αναλάβει τη διενέργεια rapid tests, αλλά και την ιχνηλάτηση των επαφών κρουσμάτων που προκύπτουν και πρέπει να διερευνηθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης της δομής, υπολογίζεται πως σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται από 100 έως 200 έλεγχοι δειγματοληπτικοί. Συγκεντρωτικά κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων της πανδημίας έχουν ιχνηλατηθεί περίπου 80.000 πολίτες με rapid test, ξεχωριστά από τις λήψεις μοριακών τεστ.

«Εμείς λειτουργούμε με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και τις οδηγίες που έχουμε από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, Δημήτρης Ξηραδάκης.

Ο κ. Ξηραδάκης επισημαίνει ακόμη ότι εκτός από τη διαχείριση της πανδημίας το Κέντρο Υγείας έχει να αντιμετωπίσει και όλα τα υπόλοιπα περιστατικά που καταλήγουν στη δομή, πριν προκύψει ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης.

«Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού επίσης συνδράμει και άλλα Κέντρα Υγείας στον νομό», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού που γίνονται, ώστε να καλυφθούν οι εφημερίες άλλων δομών, όπως για παράδειγμα στο Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.
Οι παραπάνω επισημάνσεις του κ. Ξηραδάκη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έρχονται στον απόηχο σχολίων που αναρτήθηκαν στα social media από κάτοικο της περιοχής του Αλμυρού που «έβαλλε» κατά του προσωπικού του Κέντρου Υγείας, με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να αισθανθούν πικρία, αισθανόμενοι ότι προσφέρουν και την τελευταία ικμάδα των δυνατοτήτων τους για να στηρίξουν την υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής, και όχι πάντα υπό ευνοϊκές συνθήκες.

«Δεν θα κριθούμε για το έργο μας από κακόβουλα σχόλια ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τον ψυχικό και σωματικό κόπο τόσων ανθρώπων, που εργάζονται καθημερινά και κρίνονται από τους ασθενείς που επισκέπτονται καθημερινά το Κέντρο Υγείας και γνωρίζουν το έργο μας», σχολίασε καταλήγοντας ο διευθυντής της δομής.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου