ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει η βεντάλια για τη δράση του Βολιώτη γιατρού

ανοίγει-η-βεντάλια-για-τη-δράση-του-βολ-203381

Ερευνακαι από την Εισαγγελία Αγρινίου για τον 72χρονο, μετάτον θάνατο του μακαριστού Μητροπολίτη, που φέρεται να ακολουθούσε θεραπεία, την οποία είχε συστήσει ο Βολιώτης γιατρός- Το ενδεχόμενο να υπάρχουν ευθύνες για μη έγκαιρη μεταφορά στο Νοσοκομείο πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις

Ραγδαίες εξελίξεις, που σχετίζονται, όπως όλα δείχνουν, με τη δράση του Βολιώτη γιατρού σε βάρος του οποίου έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Βόλου, μετά την επώνυμη καταγγελία στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ που έκανε ο σύζυγος 60χρονης που κατέληξε από κορονοϊό, πυροδοτεί μία δεύτερη παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο, για τον θάνατο του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.

Η Εισαγγελία Αγρινίου έδωσε εντολή να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν ευθύνες για μη έγκαιρη μεταφορά του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά στο νοσοκομείο, παρ’ ότι νοσούσε βαρύτατα από κορονοϊό

Σύμφωνα με πληροφορίες της ενημερωτικής ιστοσελίδας agrinionews.gr, με έδρα το Αγρίνιο, έχουν ήδη κληθεί συγκεκριμένα πρόσωπα προκειμένου, κατ’ αρχάς, να καταστήσουν σαφές ποιος είχε την ιατρική ευθύνη όταν ο ιεράρχης παρέμενε στην κατοικία του από τις 18 Νοεμβρίου 2021, οπότε και βρέθηκε θετικός στον Covid-19, έως την 1η Δεκεμβρίου, οπότε διακομίστηκε εσπευσμένα στη νοσηλευτική μονάδα σε άσχημη κατάσταση.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι οποίες είχαν διαρρεύσει τις ημέρες που ο μακαριστός Μητροπολίτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Noσοκομείο, ο Βολιώτης γιατρός ήταν εκείνος που φέρεται να υπαγόρευε την ιατρική αγωγή, όσο ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας παρέμενε στην κατοικία του. Τώρα ο γιατρός θα κληθεί να πει ό,τι γνωρίζει -εφόσον γνωρίζει- σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παρήλθαν οι πρώτες κρίσιμες για την εξέλιξη της νόσου ημέρες.

Ουσιαστικά, η Εισαγγελία Αγρινίου διερευνά αν η κατ΄οίκον νοσηλεία ήταν επιλογή συγκεκριμένου προσώπου ή προσώπων, πέραν του ιδίου του ποιμενάρχη, και κατά πόσο αυτή στέρησε πολύτιμο χρόνο με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αναστραφεί όταν πλέον μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται πως ο μακαριστός μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάςκατέληξε από τις σοβαρές επιπλοκές στις 3 Ιανουαρίου,μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό. Νοσηλευόταν 25 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Ο μητροπολίτης, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος, εισήχθη στο νοσοκομείο Αγρινίου στις 1 Δεκεμβρίου όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του. Αρχικά είχε ήπια συμπτώματα, τα οποία έγιναν πιο βαριά. Ανεμβολίαστη ήταν και η αδερφή του που έφυγε και εκείνη από κορονοϊό.

Βρισκόταν από τις 21 Νοεμβρίου στο σπίτι του, στο Αγρίνιο, με κορονοϊό, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κατάσταση και δεν ήθελε να μεταβεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκείνων των ημερών στο agrinionews.gr, «ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται ανάμεσα σε συγγενικά του πρόσωπα, τον αδελφό του και τα ανίψια του, ενώ συμβουλές για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη λαμβάνει από γιατρό του Βόλου, ο οποίος καθοδηγεί μια μοναχή γιατρό, που είναι κοντά στον Μητροπολίτη για να τον φροντίζει».

Επισημαίνονταν επίσης πως κανένας από το περιβάλλον της Μητρόπολης δεν γνώριζε με ακρίβεια την κατάσταση του Μητροπολίτη, και πως ότανκάποια στιγμή συνεργάτες του Μητροπολίτη είχαν φροντίσει να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό, η διακομιδή τελικά ακυρώθηκε, με τη δικαιολογία ότι ο ίδιος δεν θα ήθελε να διακομισθεί σε νοσοκομείο, μολονότι έχρηζε υποστήριξης με οξυγόνο.

Την ίδια στιγμή στον Βόλο είναι σε πλήρη εξέλιξη η κατεπείγουσα έρευνα.

Ο 72χρονος γιατρός κατέθεσε υπόμνημα την περασμένη Πέμπτη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο γιατρός αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και καταθέτει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση που καταγγέλλεται.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου