ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Υποδομές για εξασφάλιση υδατικών αποθεμάτων

υποδομές-για-εξασφάλιση-υδατικών-απο-203850

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΡΦ – Ποια έργα προβλέπονται

Στον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος, στην ολοκλήρωση έργων αποχέτευσης σε δημοτικές ενότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και στην ανόρυξη νέων γεωτρήσεων, ώστε να δημιουργηθούν υδατικά αποθέματα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που προκύπτουν προβλήματα λειψυδρίας, στοχεύουν τα έργα, που περιλαμβάνονται στο νέο τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης.

«Τα έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου αφορούν σε ύδρευση, αποχέτευση και νέες γεωτρήσεις, καθώς και στην αναβάθμιση την καθημερινότητας των δημοτών», επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Γιάννης Κορώνας, παρουσιάζοντας την εισήγηση.

Το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΡΦ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Στο σκέλος των συνεχιζόμενων έργων περιλαμβάνονται η αξιοποίηση της γεώτρησης του Αερινού, η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στη δημοτική ενότητα Αγίου Γεωργίου και η μεταφορά των αγωγών για να είναι λειτουργικό και αποδοτικό το συγκεκριμένο έργο, όταν δοθεί προς χρήση.

Επίσης περιλαμβάνονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ύψους 2.480.000,00 τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ προγραμματίζονται παρεμβάσεις για τη στήριξη της άρδευσης στην περιοχή των Καναλίων και όχι μόνο.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΡΦ. Καταψήφισαν από την αντιπολίτευση οι Χαράλαμπος Πάσχος και Αποστόλης Παπατόλιας.

Ο προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2022 συντάχθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1069/80 που διέπει τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης- αποχέτευσης, καθώς επίσης και με τα νέα δεδομένα μετά τη διεύρυνση της ΔΕΥΑ στα νέα όρια του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Αφού λήφθηκαν υπόψη στοιχεία από το προηγούμενο έτος, οι δαπάνες που θα γίνουν απαραίτητα για να επιτευχθούν οι στόχοι της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.Φ. και τα έξοδα λειτουργίας, καθώς και οι οικονομικές συνθήκες ως απόρροια της οικονομικής κρίσης συντάχθηκε ο προϋπολογισμός.

Τα συνολικά έσοδα που έχει προϋπολογίσει η ΔΕΥΑΡΦ ανέρχονται σε 7.613.297,00 Β., ενώ τα συνολικά έξοδα σε 7.598.996,88 ευρώ. Προβλέπεται επίσης αποθεματικό 14.300,12 ευρώ.

Ο κ. Κορώνας επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και ότι «καταρτίστηκε με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες και αυτές που αναμένονται ότι θα προκύψουν στο οικονομικό έτος που διανύουμε».

«Οι δαπάνες αποτελούν ρεαλιστική εκτίμηση των δυνατοτήτων της επιχείρησης και βρίσκονται μέσα στα όρια», κατέληξε ο ίδιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου