ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις για την αγροτική παραγωγή 

γρήγορες-και-δίκαιες-αποζημιώσεις-203881

Xρηματοδότηση από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση των ζημιών, που προκάλεσε ο «Διομήδης» κυρίως στην αγροτική οδοποιία, αλλά και σε καλλιέργειες, θα διεκδικήσει ο Δήμος.

Ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας προχθές Παρασκευή το απόγευμα συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, για αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα που προκλήθηκαν και το σχέδιο αντιμετώπισης των ζημιών.

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου εξαιτίας των τελευταίων καιρικών φαινομένων έχουν καταγραφεί ζημιές στις καλλιέργειες.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει αυτοψία από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ, για να ακολουθήσουν η καταγραφή και αναγγελία των ζημιών, ώστε στη συνέχεια ο Οργανισμός να αποζημιώσει για τις απώλειες στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Κλιμάκιο της ΕΟΑΣΝΛ περιόδευσε στον πληγέντα από τις έντονες βροχοπτώσεις Δήμο Αγιάς και διαπίστωσε τις μεγάλες ζημιές που έχουν γίνει σε οικισμούς του Δήμου, σε σπίτια και καταστήματα στα παράλια και βέβαια την τεράστια απώλεια παραγωγής στους καστανοπαραγωγούς.

Ο Δήμος επιθυμεί γρήγορες και δίκαιες εκτιμήσεις προκειμένου να καλυφτεί το χαμένο εισόδημα για τους παραγωγούς.

Σημειώνεται πως πάγιο αίτημα των αγροτών είναι η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής και με την αναγκαία ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό που αποτελείται από δικά μας χρήματα από την άμεση και έμμεση φορολογία.

Επίσης επιβάλλεται η άμεση αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου με την απαραίτητη χρηματοδότηση από τα αρμόδια υπουργεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου