ΤΟΠΙΚΑ

Συγκλονίζει ο οδηγός ταξί που παρέλαβε την 34χρονη, η οποία γέννησε στον δρόμο

συγκλονίζει-ο-οδηγός-ταξί-που-παρέλαβ-205049

Πανελλήνιο θέμα έγινε το αποκλειστικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τα γεννητούρια στον δρόμο και το βιαστικό μωρό της 34χρονης Χριστίνας Δαμάσκου, μητέρας τριών ακόμη παιδιών. Η 34χρονη μητέρα προχθές το βράδυ έφερε στον κόσμο το τέταρτο παιδί της έξω από το σπίτι της, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Χρήστου Ευγενικού, ταξιτζή που έφτανε «πατημένος» στις Γλαφυρές να την παραλάβει για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου.

Χθες ο κ. Ευγενικός ήταν το πρόσωπο της ημέρας. Ολοι αναζητούσαν να βρουν και να μιλήσουν με τον άνθρωπο, που έζησε από κοντά μία τέτοια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ο ίδιος δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η μικρή Χιονούλα, όπως τη «βάπτισαν» οι μαίες στο Νοσοκομείο, θα αποδειχτεί γουρλίδικη, εκτός από την οικογένειά της, και για τον ίδιο.

Η 34χρονη ήταν μόνη της στο σπίτι όταν ένιωσε πόνους και έσπασαν τα νερά της. Κατάλαβε ότι ήταν θέμα λίγων λεπτών προκειμένου να γεννήσει κι έτσι κάλεσε τον Χρήστο Ευγενικό, ιδιοκτήτη ταξί από τον Βόλο, για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Μόλις ο αυτοκινητιστής έφτασε στις Γλαφυρές, αντίκρισε την 34χρονη πολύτεκνη μητέρα να βρίσκεται στην εξώπορτα και το μωρό να έχει γεννηθεί. Παρά το αρχικό σοκ, ο αυτοκινητιστής έσπευσε να βοηθήσει τη λεχώνα και το μωρό να επιβιβαστούν στο ταξί και τους μετέφερε με ασφάλεια στο Νοσοκομείο.

Στο Αχιλλοπούλειο είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό οι γιατροί και οι μαίες και περίμεναν τη γυναίκα με το μωρό. Η 34χρονη μεταφέρθηκε με φορείο στην κλινική, ενώ το μωράκι στο Τμήμα Νεογνών. Και οι δύο εξετάστηκαν εξονυχιστικά από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους. Το κοριτσάκι ζυγίζει 2,950 κιλά.

«Η Χιονούλα θα είναι το γούρι μου»

Το προσωπικό στο Αχιλλοπούλειο «βάπτισε» τη μικρούλα Χιονούλα, γιατί ο ερχομός της συνέπεσε με τον «Διομήδη».

Ο Χρήστος Ευγενικός, που εμμέσως πλην σαφώς συνέβαλε τα μέγιστα με την ψυχραιμία του, ώστε το μωρό και η μητέρα του να φτάσουν εγκαίρως στο Νοσοκομείο και να λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, μετά από τον αντίξοο σε συνθήκες τοκετό, ακόμη είναι συγκλονισμένος.

«Βρισκόμουν στην πιάτσα στο λιμάνι του Βόλου περιμένοντας να δέσει το καράβι για να παραλάβω επιβάτες. Χτύπησε το τηλέφωνό μου. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν η κυρία Χριστίνα. Με ενημέρωσε ότι την έπιασαν οι πόνοι και ότι από ώρα σε ώρα γεννάει. Μου ζήτησε να τη μεταφέρω στο Νοσοκομείο», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Χρήστος Ευγενικός.

Ο 52χρονος αυτοκινητιστής είχε μεταφέρει ακόμη μία φορά από το Νοσοκομείο Βόλου στις Γλαφυρές την 34χρονη γυναίκα, μετά από προγραμματισμένη εξέταση για την πορεία της εγκυμοσύνης της.

Τότε ο επαγγελματίας είχε δώσει την κάρτα του στη νεαρή μητέρα. «Οταν με χρειαστείτε, καλέστε με» της είχε πει. Ο σύζυγός της 34χρονης εργάζεται στη Λάρισα. Λείπει αρκετές ώρες από το σπίτι. Ετσι απουσίαζε και προχθές.

Η 34χρονη τον ενημέρωσε ότι την έπιασαν οι πόνοι, το μωρό όμως ήταν βιαστικό. Οταν ο ταξιτζής έφτασε στο σπίτι, αντίκρισε στην αυλή τα υπόλοιπα παιδάκια της οικογένειας να χειροκροτούν χαρούμενα και να φωνάζουν «γέννησε η μαμά μας».

Η 34χρονη είχε γεννήσει όρθια. Το μωρό δεμένο με τον ομφάλιο λώρο διακρινόταν ανάμεσα στα πόδια της.

Με κουβέρτες και σεντόνια ο 52χρονος αυτοκινητιστής σκέπασε τη λεχώνα και το μωρό και με ασφάλεια τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου.

«Το άγχος μου ήταν να φτάσουμε έγκαιρα. Εκανα ό,τι καλύτερο και ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε στη θέση μου», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στην είσοδο του Νοσοκομείου τους περίμεναν οι μαίες. Εκοψαν τον ομφάλιο λώρο, πήραν τη μητέρα στη Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική για να της παρέχουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, ενώ το μωρό μεταφέρθηκε προληπτικά στο Τμήμα Νεογνών. Και οι δύο χαίρουν άκρας υγείας, ενώ στην οικογένεια είναι όλοι ενθουσιασμένοι με τον ερχομό του νέου μέλους.

Το φλουρί της βασιλόπιτας και το γούρι

Ο Χρήστος Ευγενικός κατάγεται από τη Σάμο. Στον Βόλο πρωτοήρθε το 2006, ενώ από το 2015 έχει αγοράσει το δικό του ταξί και δουλεύει ως αυτοκινητιστής, ενώ η σύζυγός του διαθέτει κατάστημα με χειροποίητα κοσμήματα στο κέντρο του Βόλου.

Οπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την Πρωτοχρονιά κέρδισε το φλουρί στην οικογενειακή βασιλόπιτα. «Πιστεύω ότι η Χιονούλα θα είναι το γούρι μου», κατέληξε μην κρύβοντας τη χαρά του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου