ΤΟΠΙΚΑ

Ευάλωτοι οι ανεμβολίαστοι στην Ομικρον

ευάλωτοι-οι-ανεμβολίαστοι-στην-ομικρ-205246

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά από την Ομικρον και να διασωληνωθούν, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Βόλου, Ηλίας Καραμέτος.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Αχιλλοπούλειο, επισημαίνει ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός και ότι προς ώρας τα σοβαρά περιστατικά ασθενών που νοσηλεύονται έχουν προσβληθεί από τη Δέλτα. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι δεν κινδυνεύουν. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η Ομικρον τους επηρεάζει σημαντικά. Είναι ευάλωτοι και μπορεί να νοσήσουν σοβαρά ανά πάσα στιγμή και να φτάσουν ακόμη και να διασωληνωθούν», αναφέρει και κάνει έκκληση να προγραμματίσουν ραντεβού, όσοι ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Στις ΜΕΘ μέχρι τώρα έχουμε Δέλτα. Αυτό που βλέπουμε από τις εφημερίες μας είναι ότι η Ομικρον είναι πολύ επιθετική, αλλά ιδιαίτερα στους ανεμβολίαστους. Με πιο σοβαρά συμπτώματα είναι οι ανεμβολίαστοι. Η τρίτη δόση είναι αυτή που μπορεί να σώσει κόσμο και από την Ομικρον, γιατί προφυλάσσει σε υψηλά ποσοστά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμέτος.

Το θετικό σύμφωνα με τον γιατρό είναι ότι οι ασθενείς που νοσούν από τη μετάλλαξη Ομικρον μπαίνουν στις απλές κλίνες Covid, νοσηλεύονται κάποιες ημέρες και στη συνέχεια φεύγουν.

«Οι πιο δύσκολοι είναι οι ανεμβολίαστοι. Έχουν πιο σοβαρά συμπτώματα και γι’ αυτό μένουν περισσότερο χρονικό διάστημα», είπε.

Χθες στο Νοσοκομείο Βόλου άφησε την τελευταία το πνοή ακόμη ένας ηλικιωμένος 91 ετών. Ο υπερήλικας πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μικρή αποσυμφόρηση των κλινικών και της ΜΕΘ covid.

Χθες, Παρασκευή, νοσηλευόταν συνολικά 56 ασθενείς με κορονοϊό, οι 5 από τους οποίους αντιμετωπίζουν σοβαρά συμπτώματα και δίνουν μάχη για τη ζωή τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η επιδημιολογική εικόνα του νομού

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 310 νέα κρούσματα κορονοϊού, από τα οποία τα 23 εντοπίζονται στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Επίσης επιβεβαιώθηκαν 70 κρούσματα στα rapid test.

Ειδικότερα, στο λιμάνι Σκιάθου σε συνολικό αριθμό 148 δειγμάτων καταγράφηκαν πέντε θετικά κρούσματα, σε δύο γυναίκες και τρεις άντρες με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Στο ΚΑΠΗ ΑΓ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 394 δειγμάτων καταγράφηκαν 49 «θετικά» σε 25 άντρες και 24 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 33 έτη, ενώ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σε συνολικό αριθμό 342 δειγμάτων καταγράφηκαν 10 θετικά σε έξι άντρες και τέσσερις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 27 έτη.

Τέλος, στην ΤΟΜΥ Ιωλκού σε συνολικό αριθμό 172 δειγμάτων καταγράφηκαν έξι θετικά κρούσματα, σε τρείς άντρες και τρείς γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 31 έτη.

Σήμερα, Σάββατο, μαζική δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου στον Βόλο, από τις 8.30 το πρωί έως και τις 3.30 το μεσημέρι.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου