ΤΟΠΙΚΑ

Συνολικά 40 υγειονομικοί στο Αχιλλοπούλειο σε καραντίνα

συνολικά-40-υγειονομικοί-στο-αχιλλοπού-211297

Η Ομικρον δείχνει τα δόντια της στους υγειονομικούς του Νοσοκομείου Βόλου. Μολονότι τριπλά εμβολιασμένοι οι περισσότεροι προσβλήθηκαν από τη νέα παραλλαγή και έχουν τεθεί σε καραντίνα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ υπολογίζεται ότι συνολικά νοσούν 40 άτομα, ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και υπάλληλοι διαφόρων διοικητικών τμημάτων.

Η γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων στο υγειονομικό προσωπικό όπως είναι φυσικό προκαλεί ανησυχία. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου σε συνεργασία με τους υπευθύνους των τμημάτων στην Ιατρική, τη Νοσηλευτική Υπηρεσία, αλλά και τον Διοικητικό Τομέα βρίσκονται σε καθημερινή συνεργασία, προκειμένου να γίνει αντικατάσταση προσωπικού όπου καταστεί ανάγκη.

Απώτερος στόχος είναι να μην δημιουργηθούν κενά σε νευραλγικά πόστα που θα επηρεάσουν τη λειτουργία των κλινικών πρώτης γραμμής για τους covid ασθενείς, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα non covid περιστατικά.

Προς ώρας αυτό που έχει αποφασιστεί είναι τα κενά που προκύπτουν να καλύπτονται με μετακινήσεις από άλλα τμήματα, αλλά και από τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας.

Επίσης αναφορικά με τα κενά που μπορεί να δημιουργηθούν στο νοσηλευτικό προσωπικό αυτά θα καλυφτούν μέσω των επικουρικών νοσηλευτών που προσελήφθησαν το τελευταίο διάστημα και ήδη εκπαιδεύονται.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση ακόμη είναι διαχειρίσιμη. Πρόβλεψη όμως για τη συνέχεια δεν μπορεί να γίνει. «Αν ο δείκτης νοσηρότητας αυξηθεί επιπλέον θα έχουμε σίγουρα προβλήματα , καθώς θα προκύψουν σημαντικά κενά και το προσωπικό είναι ήδη στα όριά του», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γιατρός της πρώτης γραμμής.

Καμπανάκι και από ΠΟΕΔΗΝ

Καμπανάκι πάντως για τη νοσηρότητα των υγειονομικών που νοσούν από Ομικρον σήμανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τους υγειονομικούς που νοσούν και χαρακτηρίζει επικίνδυνο το υγειονομικό πρωτόκολλο σύμφωνα με το οποίο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με Covid-19, καλείται σε «απομόνωση πέντε (5) ημερών και επιστροφή στην εργασία με ή χωρίς αρνητικό testing εάν είναι ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα».

«Ο κορονοϊός επελαύνει στη κοινότητα. Υπερδιπλασιάσθηκαν οι εισαγωγές και στα επείγοντα των νοσοκομείων, κοσμοσυρροή. Και όμως εργαζόμαστε με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι το χειμώνα (αναστολές εργασίας, συνταξιοδοτήσεις, νοσήσεις)» καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

«Δεν είμαστε μηχανές να δουλεύουμε ακατάπαυστα. Και όμως δύο χρόνια τώρα -χωρίς σταματημό- είμαστε στη πρώτη γραμμή. Χάσαμε 30 συναδέλφους από κορωνοϊό, νοσήσαμε και ξανανοσήσαμε και φως στην άκρη του τούνελ δεν βλέπουμε» προσθέτει και τονίζει: «2.700 συνάδελφοι νοσούν αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε καραντίνα. Επίσης εκατοντάδες συνάδελφοι εργάζονται κανονικά με ενεργή νόσο».

Ο κ. Γιαννάκος χαρακτηρίζει επικίνδυνες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, και καταγγέλλει ότι υγειονομικοί που νοσούν ή είναι στενή επαφή με κρούσματα έως ότου διαγνωσθούν «αναγκάζονται να ζητάνε ρεπό ή άδεια για να μην πάνε στη δουλειά και διασπείρουν τον ιό».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου