ΤΟΠΙΚΑ

Σκήπτρα εμβολιασμών στο Νοσοκομείο Βόλου – Τεράστια συνεισφορά στο πρόγραμμα «Ελευθερία»

σκήπτρα-εμβολιασμών-στο-νοσοκομείο-β-230466

«Ασπίδα» στον κορονοϊό με 119.877 εμβολιασμούς στον γενικό πληθυσμό – 140 εμβολιασμοί παιδιών – Ψηλά ο πήχης για να κερδηθεί το στοίχημα

Τεράστια είναι η συνεισφορά του Νοσοκομείου Βόλου στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού «Ελευθερία».

Από τις 8 Ιανουαρίου του 2021 που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Μαγνησία το Αχιλλοπούλειο κλήθηκε να σηκώσει ένα πολύ μεγάλο βάρος προκειμένου να δημιουργηθεί «ασπίδα» προστασίας απέναντι στον κορονοϊό.

Συνολικά από την αρχή του προγράμματος μέχρι σήμερα στο mega εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στο Νοσοκομείο έχουν πραγματοποιηθεί 119.877 εμβολιασμοί. Οι 105.073 έγιναν με εμβόλιο της Pfizer, 7.331 με εμβόλιο της Astrazeneca , 7.098 με εμβόλιο της Johnson.

Δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά

Αμεσα στο Νοσοκομείο του Βόλου θα ξεκινήσει να λειτουργεί και δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο. Η λειτουργία του θα αφορά μόνο σε παιδιά. Με δεδομένο ότι από τον Ιανουάριο οι εμβολιασμοί των παιδιών θα είναι σε καθημερινή βάση, υπολογίζεται ότι στο Αχιλλοπούλειο θα γίνονται ημερησίως περίπου 100.

Προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός και η εξυπηρέτηση να είναι άμεση, κρίθηκε απαραίτητο να εξασφαλιστεί ένας επιπλέον χώρος.

Έτσι το εμβολιαστικό κέντρο για τα παιδιά, από 5 έως 11 χρόνων, θα δημιουργηθεί σε χώρο δίπλα από τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας. Στον χώρο ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες προκειμένου να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος για να υποδέχεται παιδιά.

Σημειώνεται ότι ήδη στο Νοσοκομείο έχουν διενεργηθεί 140 εμβολιασμοί παιδιών.

Τέλος, στο Νοσοκομείο του Βόλου από τις 6 Αυγούστου πραγματοποιεί εμβολιασμούς κατ’ οίκον, σε ηλικιωμένους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις 6 Αυγούστου έως και τις 27 Δεκεμβρίου διενεργήθηκαν συνολικά 235 εμβολιασμοί κατ’ οίκον, 79 σε άνδρες και 156 σε γυναίκες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου