ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εργα 15,2 εκατ. ευρώ στο νέο τεχνικό πρόγραμμα

εργα-152-εκατ-ευρώ-στο-νέο-τεχνικό-πρόγρα-231162

Κατά πλειοψηφία πέρασε από το ΔΣ ο προϋπολογισμός, ύψους 22 εκατ. ευρώ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το 2021 το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς στον δήμο Ρήγα Φεραίου.

Το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχιζόμενα και νέα έργα, ύψους 15.269.285 ευρώ, ενώ ο νέος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ.

Μείζονα και ελάσσονα μειοψηφία καταψήφισαν επισημαίνοντας ότι τα δύο κορυφαία θέματα ενέχουν τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στη δημοτική αρχή και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να δώσουν θετική ψήφο.

Αναφερόμενος στον νέο προϋπολογισμό ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας ανέφερε ότι αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και κάλεσε το σώμα να τον υπερψηφίσει.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαράλαμπος Πάσχος δήλωσε ότι διαφωνεί με τη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής και καταψηφίζει, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Παπαϊωάννου αφού ανακοίνωσε ότι καταψηφίζει, κάλεσε να πράξουν το ίδιο και μέλη της πλειοψηφίας, για να καταδείξουν τη διαφοροποίησή τους, όπως είπε από τη δημοτική αρχή.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Χρήστος Παπαρούνας με τη σειρά του ανακοίνωσε ότι ψηφίζει τον προϋπολογισμό, παρέχοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη δημοτική αρχή

Τα έργα που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση το νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ρήγα Φεραίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού Πνευματικού- Πολιτιστικού Κέντρου Βελεστίνου (810.000 ευρώ), την ανάπλαση πλατείας Ριζομύλου (262.353,05 ευρώ), τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού Γυμνασίου- Λυκείου Καναλίων (1.025.000 ευρώ), καθώς επίσης την κατασκευή καταφυγίου – κτηνιατρείου (κατασκευή κτιριακών υποδομών, διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου, μεταλλικό στέγαστρο, ύδρευση – αποχέτευση, ηλεκτρολογική εγκατάσταση 298.000 ευρώ). Επίσης στο τεχνικό πρόγραμμα έχουν προβλεφθεί κονδύλια για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου (101.060 ευρώ), για την αγορά οικοπέδου για ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου Βελεστίνου (126.000 ευρώ).

Ακόμη προβλέπεται η ανακατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου στον Άγιο Γεώργιο (327.000 ευρώ), η συνέχιση της ανακατασκευής ανενεργής αποθήκης (πρώην Γεωργικού Συνεταιρισμού) Στεφανοβικείου και ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου αυτής (1.690.000 ευρώ), η συνέχιση του έργου της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης όμβριων Ριζομύλου (1.800.000 ευρώ) και της ανάπλαση και βιοκλιματικής αναβάθμισης του κεντρικού πεζοδρόμου Βελεστίνου (950.000 ευρώ) κ.α.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Πάσχος επέκρινε τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής επισημαίνοντας ότι το νέο τεχνικό πρόγραμμα είναι συρρικνωμένο συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και κάλεσε τη δημοτική αρχή να σχεδιάσει παρεμβάσεις που θα εγγυώνται την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών ενοτήτων.

Εκ μέρους της ελάσσονος μειοψηφίας ο Απ. Παπαϊωάννου τόνισε πως τα έργα που εκτελούνται ή δρομολογούνται το επόμενο διάστημα δεν απηχούν τις ανάγκες των πολιτών και προέβλεψε πως δεν πρόκειται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου