ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνα σε βάθος για τον ιδιώτη γιατρό από τις εισαγγελικές & αστυνομικές αρχές

ερευνα-σε-βάθος-για-τον-ιδιώτη-γιατρό-α-242092

Φουντώνουν οι πληροφορίες για νέες καταγγελίες από συγγενείς ασθενών σε βάρος του – Η έκτακτη συνεδρίαση του Ιατρικού Συλλόγου και οι πειθαρχικές κυρώσεις, που είναι προ των πυλών

Η παρέμβαση της δικαιοσύνης και η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος ιδιώτη αρνητή γιατρού από τον Βόλο, μετά την επώνυμη καταγγελία 63χρονου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον θάνατο του συζύγου της, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Τα τρία τελευταία 24ωρα έχουν φουντώσει οι πληροφορίες ότι τις επόμενες μέρες αναμένονται νέες επώνυμες καταγγελίες από συγγενείς ασθενών σε βάρος του. Ανεπίσημα ήδη έχουν αρχίσει και ανοίγουν στόματα. Ανθρωποι, που οι συγγενείς τους φέρεται να έπεσαν στα δίχτυα του συγκεκριμένου γιατρού, συγκεντρώνουν στοιχεία.

Οπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, ορισμένοι έχουν ήδη επικοινωνήσει με την Αστυνομία. Εχουν ενημερώσει ότι προτίθενται να προσκομίσουν νέα στοιχεία. Επιθυμούν να διευκολύνουν το έργο της δικαιοσύνης, ώστε να πέσει άπλετο φως στην πολύκροτη υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Την ίδια ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, έχοντας στα χέρια του την πρώτη επώνυμη καταγγελία, συγκεντρώνει υλικό με στοιχεία που αφορούν στη γενικότερη δράση του γιατρού κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επίσημες και δημόσιες τοποθετήσεις του μέσω των social media και του Yutube, συναθροίσεις παρουσία εκπροσώπων του κλήρου με αντικείμενο την πανδημία και τους εμβολιασμούς, βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ελέγχου.

Σε ένα τουλάχιστον βίντεο ο γιατρός, έχοντας δίπλα του ιερέα, δηλώνει προσωπικός γιατρός του Οσίου Εφραίμ και του Οσίου Ιακώβου, καταφέρεται κατά του εμβολίου και προτρέπει τον κόσμο να δοκιμάσει την φαρμακευτική αγωγή που συστήνει αντί του εμβολίου.

Η «αγωγή του κορονοϊού», όπως την ονόμαζε, δινόταν σε χειρόγραφα χαρτιά και ήταν ένα κοκτέιλ αντιβίωσης, βιταμινών, σταγόνων και ασπιρίνης.

Ο γιατρός, που είχε βγει σε διαθεσιμότητα, επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, φέρεται να πλησίαζε ανεμβολιάστους κυρίως στους κόλπους της Εκκλησίας με την υπόσχεση ότι θα γίνουν καλά στο σπίτι, λέγοντας μάλιστα ότι αν πάνε στο νοσοκομείο θα πεθάνουν. Επίσης, φέρεται να έλεγε ότι «όσοι έχουν εμβολιαστεί, σε τέσσερα χρόνια θα πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα».

Οι αρχές είναι αποφασισμένες η έρευνα που ξεκίνησε να φτάσει σε βάθος. Μολονότι διανύουμε εορταστική περίοδο έχει δοθεί εντολή η προανακριτική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο 10ήμερο.

Οι πληροφορίες που έχουν οι αρχές φέρεται να επιβεβαιώνουν, εμμέσως πλην σαφώς, πως ο γιατρός δρούσε ανεξέλεγκτα αρκετούς μήνες, με πελατολόγιο που περιλαμβάνει δεκάδες ασθενείς, στην πλειονότητά τους ανεμβολίαστοι, που είχαν πειστεί ότι μπορούν να γιατρευτούν παραμένοντας στο σπίτι ακόμη και όταν τα σοβαρά συμπτώματα που παρουσίασαν, χτυπούσαν «καμπανάκι» για την υγεία τους.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για να καταθέσει ο 63χρονος επαγγελματίας από τη Νέα Ιωνία που έχασε την 60χρονη σύζυγό του, καταγγέλλοντας τον συγκεκριμένο γιατρό ότι «την οδήγησε στον θάνατο καθώς αφενός με τη θεραπεία που της χορήγησε την έπεισε ότι θα γίνει καλά και ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία, αφετέρου την απέτρεψε, όπως και τον ίδιο που νοσούσε επίσης, να μεταβούν στο Νοσοκομείο, υποστηρίζοντας ότι από τους δέκα ασθενείς που πάνε οι επτά πεθαίνουν».

Επίσης μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας θα καλέσει σε απολογία τον γιατρό και όπως όλα δείχνουν θα δρομολογήσει την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο. Πρόκειται για ανεξάρτητο όργανο το οποίο είναι επιφορτισμένο να επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις στα μέλη του ΙΣΜ, ανάλογα με τη βαρύτητα των παραβάσεων που διαπιστώνει.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου