Η υγεία και η εμπιστοσύνη στην επιστήμη  

η-υγεία-και-η-εμπιστοσύνη-στην-επιστήμ-372079

Από χθες, σε εφαρμογή των αποφάσεων της πολιτείας, οι εμβολιασμένοι απολαμβάνουν επιπλέον προνόμια.

Επιπλέον ελευθερίες μέχρι να φτάσει η ώρα να μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε και πάλι τα οφέλη της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα της καθημερινής ζωής μας.

Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτήν την περίοδο η πανδημία παρουσιάζει μεγάλη έξαρση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία οδηγεί σε αύξηση του αριθμού των ημερησίων κρουσμάτων και του αντίστοιχου των διασωληνωμένων, μεταξύ των οποίων μεγάλο ποσοστό αφορά σε νέους/νέες ηλικίας μικρότερης των 29 ετών. Ο μοναδικός τρόπος, που διαθέτουμε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και τον περιορισμό της εξάπλωσής της, είναι ο εμβολιασμός.

Για τις νέες και τους νέους ειδικότερα, που επιθυμούν να διασκεδάζουν και πάλι ξέγνοιαστα με τις παρέες τους, που θέλουν να ξαναβρεθούν στα αμφιθέατρα με τις συμφοιτήτριες και τους συμφοιτητές τους, που στερηθήκαν τόσο καιρό, αλλά που ταυτόχρονα δεν θέλουν να νοσήσουν ούτε εκείνοι, ούτε τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ο εμβολιασμός αποτελεί τη μοναδική λύση.

Η πράξη του εμβολιασμού δείχνει ότι έχουμε συνειδητοποιήσει την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία. Είναι πράξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, αλλά και εμπιστοσύνης στην επιστήμη, η οποία θα ενισχύει την υγεία.

Για αυτό και οι επιστήμονες επιμένουν να απευθύνουν εκκλήσεις σε εκείνους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, να σπεύσουν να το κάνουν το συντομότερο δυνατόν. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προφυλασσόμαστε από τον ιό, που παραμένει ύπουλος.

Οι όμορφες στιγμές είναι ξανά μπροστά μας. Για να τις απολαμβάνουμε όμως πρέπει να συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Οσο η πανδημία συνεχίζεται, μέχρι να βρεθεί το φάρμακο, ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση, που έχουμε όλοι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Η αύξηση των εμβολιασμών θα είναι μήνυμα αλληλεγγύης και ευθύνης, απέναντι σε όσους δίστασαν ή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν στην πρώτη φάση. Το εμβόλιο είναι δώρο προς τον άνθρωπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και πρέπει όλοι να έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους συμπολίτες μας, σε όσους κινδυνεύουν εξαιτίας της δικής μας απροσεξίας ή εγωιστικής στάσης απέναντι στο ζήτημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου