ΤΟΠΙΚΑ

Οικογενειακή τραγωδία με ανεμβολίαστους – Γιος & μητέρα «έφυγαν» από τον ιό

οικογενειακή-τραγωδία-με-ανεμβολίασ-392759

Οικογενειακή τραγωδία στον Βόλο με ανεμβολίαστους μητέρα και γιο. Κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού με λίγες μέρες διαφορά. Συγκλονισμένοι είναι γιατροί και νοσηλευτές. Κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να τους βοηθήσουν να ανακτήσουν δυνάμεις, όμως η κατάσταση της υγείας τους ήταν πολύ επιβαρυμένη, ο οργανισμός τους είχε εξασθενήσει σημαντικά και έτσι επήλθε το μοιραίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μητέρα και γιος δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως πρώτα κόλλησε τον ιό ο γιος, 56 χρόνων, και έπειτα η μητέρα του, ηλικίας 77 χρόνων.

Αρχικά είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον νοσηλεία και οι δύο. Παρουσίασαν όμως σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα που εξελίχτηκαν σε βαριά λοίμωξη και έτσι κρίθηκε σκόπιμη η διακομιδή τους στο νοσοκομείο. Η 77χρονη νοσηλευόταν στην κλινική κορονοϊού, ενώ ο 56χρονος που αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε για νοσηλεία και παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κορονοϊού, στο Αχιλλοπούλειο.

Πριν από λίγες μέρες η άτυχη 77χρονη απεβίωσε. Ο γιος της συνέχιζε να δίνει τη μάχη στη ΜΕΘ. Χθες λίγο πριν το μεσημέρι δυστυχώς κατέληξε και ο 56χρονος. Δεν κατάφερε να ανακάμψει.

Η οικογενειακή τραγωδία που χτύπησε τη συγκεκριμένη οικογένεια στον Βόλο συντάραξε το υγειονομικό προσωπικό στο Νοσοκομείο, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Το χτύπημα της μοίρας είναι ακόμη πιο επώδυνο, καθώς μάνα και γιος χάθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη από κορονοϊό, ενώ ενδεχομένως να μην είχαν κινδυνέψει άμεσα αν είχαν εμβολιαστεί, όπως σχολίαζαν γιατροί χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Την ίδια ώρα στη ΜΕΘ κορονοϊού νοσηλεύονται άλλοι δύο ασθενείς διασωληνωμένοι, ηλικίας 45 και 66 χρόνων, επίσης ανεμβολίαστοι. Η κλινική τους εικόνα είναι επιβαρυμένη με τους γιατρούς να τονίζουν ότι θα χρειαστεί χρόνος για να ανακάμψουν.

Οι ανεμβολίαστοι προκαλούν «ρήγμα» στο τείχος ανοσίας που πρέπει να δημιουργηθεί στον νομό, για αυτό και οι γιατροί επιμένουν ότι θα πρέπει να κάνουν δεύτερες σκέψεις, να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να προγραμματίσουν ραντεβού όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να εμβολιαστούν.

Μπορεί σε κάθε ευκαιρία οι γιατροί να κάνουν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, ο ρυθμός όμως του προγράμματος «Ελευθερία» στη Μαγνησία παραμένει πολύ αργός συγκριτικά με την αρχική περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης πλατφόρμας εμβολιασμών emvolio.gov.gr στη χερσαία Μαγνησία έχουν ολοκληρωθεί 100.112 εμβολιασμοί και στις Σποράδες 9.285. Συνολικά, 109.397 πολίτες έχουν καλυφθεί πλήρως με το εμβόλιο του κορονοϊού.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η χορήγηση της τρίτης δόσης. Στη χερσαία Μαγνησία έχουν γίνει 327 εμβολιασμοί και στις Σποράδες μόλις τέσσερις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου