ΤΟΠΙΚΑ

Στα αζήτητα σορός 50 μέρες

στα-αζήτητα-σορός-50-μέρες-411651

Το DNA θα αποκαλύψει την ταυτότητα άστεγου Ρουμάνου που στα τέλη Ιουλίου βρέθηκε νεκρός σε κατάσταση σήψης στον Βόλο, σε καραγιαπί στη Νέα Δημητριάδα.

Η σορός του 50χρονου αλλοδαπού παραμένει στα αζήτητα εδώ και πενήντα ημέρες στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου Βόλου. Πρέπει πρώτα μέσω DNA να πιστοποιηθεί ποιος είναι.

Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η αναζήτηση τυχόν συγγενών του στην Ελλάδα ή στη Ρουμανία.

Εαν εντοπιστούν συγγενείς αφού ενημερωθούν για τον θάνατό του, θα ερευνηθεί αν έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν την ταφή του.

Σε διαφορετική περίπτωση ενημερώνεται ο εισαγγελέας και σε συνεννόηση με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του ΓΝΒ και τον δήμο Βόλου προγραμματίζεται η ταφή με δαπάνη του δήμου.

Ο 50χρονος άστεγος εντοπίστηκε νεκρός στις 27 Ιουλίου σε εγκαταλειμμένο καραγιαπί στη Νέα Δημητριάδα. Ο θάνατός του δεν έγινε αντιληπτός από κανέναν, παρά μόνο όταν η σορός του άρχισε να μυρίζει.

Δεν είναι δεν γνωστό τι του συνέβη ακριβώς και απεβίωσε. Ενοικος διπλανής οικίας από το καραγιαπί ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, καθώς από το εγκαταλειμμένο σπίτι απέπνεε δυσοσμία.

Το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέβη στην περιοχή δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια. Διαπίστωσε ότι ο άνδρας ήταν νεκρός και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Συνεργείο Εγκληματολογικών Ερευνών μετέβη στην περιοχή και άρχισε τις έρευνες. Από τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν φαίνεται να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο 50χρονος κατοικούσε στην ερημωμένη κατοικία εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια. Ηταν μόνο τους χωρίς οικογένεια ή φίλους.

Οι γείτονές του τον έβλεπαν να μπαινοβγαίνει στο σπίτι, όπου έβρισκε στέγη και γνώριζαν τις τραγικές συνθήκες στις οποίες διαβιούσε.

Μολονότι οι γείτονες είχαν πολλές φορές προσφερθεί για να τον βοηθήσουν εκείνος αρνιόταν ευγενικά.

Για να εξασφαλίζει τα προς το ζην έψαχνε στα σκουπίδια και πουλούσε αντικείμενα που μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου