ΤΟΠΙΚΑ

Δραματικό τέλος για λουόμενο

δραματικό-τέλος-για-λουόμενο-496476

Ακάλυπτη για μία ακόμη φορά η πρωινή βάρδια οδηγού στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής – «Εσβησε» πριν φτάσει το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ από τον Βόλο

Χωρίς οδηγό ήταν για μία ακόμη φορά η πρωινή βάρδια ασθενοφόρου χθες στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Επιστρατεύθηκε πλήρωμα ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ Βόλου για να παραλάβει λουόμενο από το Χόρτο Πηλίου, που δεν είχε αισθήσεις και σφυγμό. Οταν το πλήρωμα έφτασε στην παραλία περίπου μία ώρα μετά, ο 80χρονος λουόμενος ήταν ήδη νεκρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 80χρονος είχε βαρύ ιατρικό ιστορικό. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα ήταν η εξέλιξη και αν ενδεχομένως είχε σωθεί, αν το ασθενοφόρο ξεκινούσε για το Χόρτο από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και όχι από τον Βόλο, διανύοντας απόσταση 47 χιλιομέτρων.

Χρέη διευθύντριας χθες στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής εκτελούσε η Ηλιάνα Κεράνη, με βαθμό διευθύντριας α’. Η ίδια ήταν επίσης υπεύθυνη χθες στο εμβολιαστικό κέντρο της δομής.

Ηταν εκείνη που δέχτηκε την κλήση από πολίτη στην παραλία του Χόρτου. Ο άνθρωπος ενημέρωνε ότι λουόμενος αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. «Αν μπορείτε να τον μεταφέρετε με αυτοκίνητο κάντε το. Δυστυχώς δεν υπάρχει οδηγός στην πρωινή βάρδια και δεν μπορεί να κινηθεί το ασθενοφόρο», ενημέρωνε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής η γιατρός.

Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής απασχολούνται συνολικά τέσσερα άτομα στα ασθενοφόρα. Αρκετές μέρες τον μήνα μία από τις τρεις βάρδιες ασθενοφόρου δεν καλύπτεται. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς μιλάμε για μία περιοχή που δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών και τα προβλήματα υγειονομικής κάλυψης δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί επαρκώς.

Εδώ και αρκετά χρόνια έχει ζητηθεί να συσταθεί τομέας ΕΚΑΒ Νοτίου Πηλίου, όμως δεν έγινε, με αποτέλεσμα σε έκτακτα περιστατικά πολλές φορές να έχουν γίνει διακομιδές ασθενών σε καρότσες αγροτικών.

Σύμφωνα με την ταμία του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, Νέλλη Χονδρογιάννη, που εργάζεται στη συγκεκριμένη δομή, το οργανόγραμμα προβλέπει πέντε θέσεις διασωστών, αλλά δεν έχουν καλυφθεί όλες. Ακόμη και η πρόσληψη ενός επικουρικού θα μπορούσε σε ένα βαθμό να «κλείσει» κενά.

Στην περίπτωση του συμβάντος στο Χόρτο, χθες το πρωί, η δεύτερη κλήση που έγινε ήταν προς το ΕΚΑΒ Βόλου. Ακόμη και ράλι να έκαναν στον δρόμο οι διασώστες που ξεκίνησαν από τον Βόλο για να φτάσουν στο Χόρτο, δύσκολα θα προλάβαιναν να επέμβουν. Οταν έφτασαν στην παραλία ο 8οχρονος είχε εκπνεύσει.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου