ΤΟΠΙΚΑ

Αυτό το Κέντρο Υγείας ποιος θα το φτιάξει; ~ Θολό το τοπίο για την ανακατασκευή του κτιρίου

αυτό-το-κέντρο-υγείας-ποιος-θα-το-φτιάξ-499139

Την 5η ΥΠΕ δείχνει ως «υπεύθυνη» για να δρομολογήσει την ανακατασκευή της δομής στην Σκόπελο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας- Σοβαρά τα προβλήματα λειτουργίας

Η ανακατασκευή του κτιρίου του Κέντρου Υγείας της Σκοπέλου αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των υγειονομικών αρχών που διαχειρίζονται τη δομή.

Το κτίριο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Έχει πολλά χρόνια να συντηρηθεί και «μπάζει» από παντού. Ενώ θα περίμενε κανείς να έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια οι διαδικασίες για την ανακατασκευή του, αφού είναι η μοναδική δημόσια δομή υγείας στο νησί, το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό.

Στο περιθώριο της προχθεσινής συνέντευξης για έργα που θα χρηματοδοτήσει η περιφέρεια Θεσσαλίας στη Μαγνησία ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, εμμέσως πλην σαφώς «έδειξε» ως υπεύθυνη την 5η ΥΠΕ για να δρομολογήσει την ανακατασκευή της δομής.

«Τα κέντρα Υγείας ανήκουν στη 5η ΥΠΕ. Αυτή είναι η αρχή που έχει την ευθύνη της συντήρησης και της λειτουργίας τους. Το ότι εμείς ακολουθούμε μια πολιτική ανοιχτών οριζόντων και αγκαλιών, και φτιάξαμε κάποια κέντρα υγείας, όπως στη Σκιάθο, το κάναμε σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ. Αλλά η ευθύνη είναι δική της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Η δήλωσή του αυτή ήταν μία έμμεση απάντηση προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλου που πριν από λίγες μέρες του απέστειλε επιστολή, ζητώντας από την περιφέρεια Θεσσαλίας να αναλάβει την ανακατασκευή του κτιρίου, για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει στη στέγη, στη θέρμανση και τα κουφώματα, αλλά και τους χώρους υγιεινής.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος, που πρόσφατα επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, ενημερώθηκε εκ νέου για τα συνεχιζόμενα κτιριακά προβλήματα και τη φάση στην οποία βρίσκεται η ανακατασκευή της δομής.

Σημειώνεται επίσης πως για το ίδιο θέμα επιστολή έχει κοινοποιήσει στον περιφερειάρχη και στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια και ο δήμος Σκοπέλου.

BAΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου